Full HD versus ultra HD

Het belangrijkste verschil tussen Full HD en 4K tv’s is dat de laatste een scherper beeld bieden dan de eerste. De termen Full HD staat voor Full High Definition en heeft een resolutie van 1920x1080 pixels. Ultra HD heeft vier keer zoveel pixels en wordt ook wel 4K genoemd.

Het grootste verschil zit ‘m in het feit dat een 4K tv een scherper beeld creëert dan een full HD tv.

Full HD resolutie

Full HD resoluties komen met name voor bij beamers en videocontent op YouTube. Echter, wordt het tegenwoordig steeds normaler om content te kijken met een 4K kwaliteit. Streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime en Videoland bieden steeds vaker hun content aan in Ultra HD kwaliteit. Hetzelfde geldt voor YouTube, maar op de doorsnee televisieprogramma’s wordt dit meestal nog niet gedaan.

Ultra HD resolutie

Het nut van een Ultra HD televisie hangt dus ook sterk af van het soort TV dat u graag wilt en de content die u het liefste kijkt. In sommige gevallen is het namelijk overbodig en in sommige gevallen broodnodig.

De laatste ontwikkeling is dat 8K televisies steeds meer worden aangeboden en verkocht. Een 8K televisie is weer vier keer zo scherp als een 4K televisie en 16 keer zo scherp als een full HD resolutie. Met een dergelijke tv bent u in ieder geval goed voorbereid op de toekomst, maar televisiezenders die hun content in 8K aanbieden zijn nihil.

Full HD vs. Ultra HD televisies van Eldi vergelijken

Wilt u graag Ultra HD en Full HD resoluties vergelijken en het met eigen ogen aanschouwen. U bent vanzelfsprekend van harte welkom in één van de winkels van Eldi bij u in de buurt. Bewonder op uw gemak, de scherpte van deze televisies en maak een keuze voor uzelf.

Ook kunt u eenvoudig al uw vragen kwijt bij één van onze televisie specialisten in de winkel alvorens u besluit een aankoop te maken. Heeft u uw keuze reeds gemaakt, bekijk dan het volledige aanbod televisies van Eldi. Graag bestellen, maar toch nog een vraag? Neem contact met ons op via de contactpagina van onze website en wij komen zo snel mogelijk bij u terug met een passend antwoord.