Een gezellig avondje bioscoop in uw eigen woonkamer...

Eldi - Ambiance cinéma dans le salon

U kijkt graag naar films, voetbal of u heeft kinderen die graag naar avonturenfilms of tekenfilms kijken of u heeft een spelconsole en wil meer kijk- en vooral luistergenot?

Dan weet u ook dat de kleine luidsprekers van uw televisie niet altijd voldoen om al het geluid op een volwaardige manier weer te geven zoals het eigenlijk moet.

In dat geval zal een home cinema systeem u altijd de juiste oplossing bieden.

Hoe kan u genieten van een maximaal luistergenot?

Soundbar

Ofwel heeft u weinig plaats dan kiest u best voor een soundbar, dit is een luidspreker die u onder de televisie plaatst en een iets beter geluid geeft dan de luidsprekers van de televisie.

Nadeel is wel dat de geluidsopbrengst relatief beperkt blijft en u niet echt een omgevingsgeluid krijgt. Daarvoor staan de luidsprekers van een soundbar immers te dicht bij elkaar.

Eldi - Barre de son
Eldi - Home Cinema

De home cinema

In dat geval kiest u altijd voor een meervoudig luidsprekersysteem met vb een subwoofer.

U kan dan meestal kiezen voor een 2.1, 5.1 of het superieure 7.1 systeem. Het eerste getalletje duidt het aantal losse luidsprekers aan terwijl het 2de getal het aantal subwoofers aanduidt.

Het is logisch dat het aantal speakers ook de kwaliteit van het omgevingsgeluid bepaalt. Kijk maar eens rond in de bioscoopzaal, ook daar ziet u meerdere luidsprekers hangen en daardoor krijgt u natuurlijk het gevoel dat u zich midden in de actie bevindt.

Ook de subwoofer is bepalend voor het actiegeluid. Een subwoofer geeft immers de lage tonen of bassen weer en zorgt dus voor het duidelijk attractieve gevoel bij alles wat u op de televisie bekijkt.

Er bestaan 2 soorten subwoofers :

- Actieve subwoofers met ingebouwde versterker die het geluid op de meest ideale manier zullen weergeven

- passieve subwoofers die geen versterker hebben en dus veel minder krachtig overkomen


U kiest dus best steeds voor een systeem met actieve subwoofer voor optimaal luistergenot.

Blu Ray of Dvd

Een home cinema systeem bevat meestal een DVD of BLU RAY speler (met uitzondering van sommige soundbars).

Wil u absoluut de beste beeldkwaliteit op uw digitale televisie, kies dan voor het Blu Ray systeem. U krijgt dan een optimale digitale beeld- en geluidskwaliteit die vele malen beter is dan een DVD systeem en het grote voordeel is dat Blu Ray volledig compatibel is met uw volledige DVD en CD collectie.

Wat zou u ervan vinden dat u uw favoriete groep/zanger(es) in perfecte kwaliteit in 100% surround geluid door uw huiskamer zou galmen...
Het is net of u er zelf bij bent...

En vergeet bij aankoop van uw homecinema ook uw HDMI kabel niet.
Dit is de vervanger van de "oude" scart kabel en zorgt voor optimaal en digitaal beeld en luistergenot via uw home cinema en digitale televisie.

Eldi - Cable HDMI