Kies de TV die bij u past

Een maatje meer

Een LCD, LED of plasma TV is veel dunner dan de vorige generatie TV's en wordt meestal ook opgehangen aan de muur. Daarom zit u meestal bijna een halve meter verder van uw televisie dan vroeger. Daarom is het zeker aangeraden om steeds een televisie met een maat groter te nemen dan u gewend was. Vergeet eventueel ook de bijbehorende muurbeugel niet en let goed op het toegelaten gewicht als u een beugel koopt. Beter een zwaarder type beugel kopen dan eentje die te licht bevonden wordt, en moest u later toch een grotere TV aankopen dan hebt u tegelijk een muurbeugel die kan blijven dienen.

LED TV

Kies steeds voor een LED TV. Een LED TV geeft steeds het beste contrast en verbruikt ook meestal het minst.. Dit komt zeker uw elektriciteitsrekening ten goede. Ook is een LED TV steeds zeer dun en komt zo zeer elegant over in uw huiskamer.

Minstens 100Hz

Heeft u kinderen die graag op spelconsoles spelen of kijkt u zelf graag naar sport of actievolle films? U wenst dan steeds flikkervrije beelden en dan is een televisie met minstens 100Hz een absolute must. U zal dan in alle condities de meest scherpe beelden op uw televisie verkrijgen.zelfs bij zeer snel bewegende beelden.

Internet TV, DLNA

De TV evolueert. Iedereen heeft internet en een computer maar sommige TV's maken het nu ook mogelijk om internet via de TV in de huiskamer te brengen. Zo kan u met de ganse familie samen internet beleven op een reuze groot scherm. Facebook, Twitter, Picasa, Nieuws en beursberichten, Games, Internet, Skype, draadloos foto's van uw computer bekijken met de ganse familie, enz..er zijn reeds vele zaken mogelijk naargelang het merk en het model dat u kiest. En zo bent u reeds klaar voor de toekomst waar de TV een even belangrijke rol als de computer zal spelen.

3D

Vele films worden de dag van vandaag in de bioscoop gebracht in 3D formaat. Beleef deze fantastische bioscoopervaring ook bij u thuis door een TV met 3D optie. Zo kan u alle 3D films bekijken in zowel 3D als ook nog steeds de normale 2D omgeving. Vergeet ook de gepaste 3D brillen niet voor de juiste 3D ervaring.

Home cinema

Doordat uw nieuwe TV veel platter is dan de oude beeldbuis TV's wordt de geluidskwaliteit soms minder doordat er minder plaats is om luidsprekers in de TV te plaatsen. Kies daarom steeds voor een homecinema systeem met aparte luidsprekers en subwoofer zodat u steeds optimaal kan genieten van de juiste geluidskwaliteit. Eventueel opteert u voor een homecinema systeem met ingebouwde (3D) Blu-ray speler voor de beste beeld en geluidskwaliteit.

HDMI

Alle moderne TV's hebben HDMI aansluitingen. Dit is de digitale variant van de “oude” scart aansluiting. Voordeel: digitaal geluid EN beeld en dus veel betere kwaliteit dan die oude scartaansluiting. De HDMI kabel is ook veel kleiner en gemakkelijker in gebruik dan zijn grote, oude broer. Zorg er dus ook voor dat u steeds een DVD-speler heeft met HDMI aansluiting voor een optimale beeld-geluidskwaliteit. Een BLU RAY speler heeft ALTIJD een HDMI aansluiting.

BLU-RAY

Voor optimaal kijkgenot schaft u zich best een Blu-ray speler aan. Blu-ray geeft een ongelooflijk scherp beeld met diepe effecten en zeer hoogwaardig tov de normale DVD-speler, heeft meestal ook internetconnectie (BD-Live) voor extra filminfo te downloaden EN is compatibel met al uw oude DVD's en CD's. Daarnaast kan op een Blu-ray schijfje ook veel meer informatie worden weggezet dan op de normale DVD en daarom zullen uw films en filmfragmenten op een Blu-ray disk ook veel uitgebreider zijn dan op de normale DVD versie.