Wat u moet weten ... vooraleer u een droogkast koopt.

Verminder het energieverbruik

ldi - Classes d énergie pour machine à laver

Kies bij voorkeur een wasmachine uit de energieklasse A+ tot A+++ (of A-10% tot A-30%). Deze toestellen hebben als voordeel dat ze heel wat minder energie verbruiken wat een pluspunt is voor uw energiefactuur. Dergelijke toestellen zijn meestal ook voorzien van een 'intelligent' systeem die de wascyclus aanpast aan de hoeveelheid was en de vuiltegraad van het linnen waardoor U minder water en energie verbruikt.

Laadvermogen: kleine of grote wasbeurten?

Eldi - Bébé et sa machine à laver

Een wasautomaat met een groot laadvermogen is geen overbodige luxe. Voor grote gezinnen of daar waar de hoeveelheid was soms oploopt zijn deze bijzonder handig alsook water en energie besparend. In een wasmachine met een capaciteit van 7 kg of meer heeft uw linnen ook voldoende ruimte om te bewegen. Anderzijds zijn wasmachines met een grote trommelinhoud erg handig om bvb gordijnen, donsdekens of kussens in te wassen. De meeste toestellen hebben ook een 'slim' systeem die de hoeveelheid water afstemt op de belading van de trommel. Mocht de wasmachine dus niet helemaal beladen zijn verspilt U dus geen water en stroom.

Zwiersnelheid

Eldi - Lave linge plaisir

Opteer voor een toestel met hoge zwiersnelheid. Hoe hoger het toerental, hoe droger het linnen uit de machine komt. Uw wasmachine kan dus alvast een deel van het droogwerk doen. Hoe hoger het toerental, hoe lager het percentage aan restvocht in uw wasgoed. 62% restvocht is goed voor om en bij 115 minuten droogtijd in de droogkast. 42% restvocht daarentegen reduceert de gemiddelde droogtijd naar +/- 75 minuten.

Geruisloze wasmachine

Eldi - Sticker 10 ans de garantie

Was uw kleren in stilte. Een wasmachine met een motor zonder koolstofborstels werkt bijna geluidloos. De uitstekende stabiliteit en minder aantal onderdelen verminderen de geluidstrillingen, waardoor de stille werking wordt gewaarborgd en de levensduur van uw toestel wordt verlengd. Op een dergelijke motor wordt vaak 10 jaar garantie gegeven.

Uitgestelde start

Eldi - Panneau de controle machine à laver

Een wasmachine met startuitstel is bvb heel handig als U gebruik wil maken van het voordelige nachttarief. Met de functie 'startuitstel' kan U het wasproces laten beginnen wanneer U dat wil. Handig is deze functie ook wanneer U wil dat de was schoon is als U thuiskomt van Uw werk, maar toch wil voorkomen het schoon gewassen linnen de hele dag in de wasmachine ligt.

Is uw wasautomaat tevens ook voorzien van een resttijd aanduiding dan kan deze U precies melden hoe lang een wasbeurt nog duurt.

Extra veiligheid met Aquastop (waterslot)

Eldi - Aquastop

Een extra veiligheid die U heel wat narigheid kan besparen is de aquastop. Deze beveiligingsklep sluit de watertoevoer naar de wasmachine af als er een storing wordt vastgesteld. Op die manier wordt er waterschade voorkomen bij een eventueel lekkage of losgekomen waterslang.