3 voordelen van wasmachine met stoomfunctie

Een wasmachine met stoomfunctie heeft verschillende voordelen en functies. Zo kan de stoomfunctie strijkwerk verminderen, het wasgoed verfrissen met stoom en daarnaast kan het ook hygiënisch stomen.

Strijkwerk verminderen

Wanneer u een wasmachine met stoomfunctie hebt, is een van de voordelen minder strijkwerk. Dit zorgt ervoor dat u sneller klaar bent met strijken. Wanneer u of uw huishouden vaak overhemden dragen is deze functie handig. Doordat de wasmachine stoom toevoegt aan het einde van het programma worden kreukels glad gemaakt. Let er tijdens uw aankoop op of uw wasmachine over deze stoomfunctie beschikt. Dit verschilt namelijk per type wasmachine.

Opfrissen met stoom

Naast het verminderen van strijkwerk kan de stoomfunctie ook uw was opfrissen. Dit is voornamelijk handig wanneer uw shirt niet meer fris ruikt, maar nog geen vlekken heeft. De wasmachine met stoomfunctie frist uw was op, zonder water toe te voegen. Op deze manier bespaart u energie, water en wasmiddel. Daarnaast blijft uw kleding ook langer mooi doordat de kleding minder slijt.

Hygiënisch wassen

Wast u vaak babykleding, beddengoed of heeft u een gevoelige huid? Dan raden wij u aan om een wasmachine aan te schaffen die extra hygiënisch wast. Tijdens het wassen voegt de machine stoom toe wat ervoor zorgt dat allergenen en bacteriën verdwijnen. Wanneer u een allergie hebt voor bijvoorbeeld huisstofmijt, pollen of dierenharen is een wasmachine met stoom zeer geschikt. Let er tijdens de aankoop op dat de wasmachine over deze functie beschikt en niet alleen strijkwerk verminderen of het wasgoed opfrissen.

Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk ons gehele aanbod wasmachines. Mocht u onze producten liever fysiek zien of heeft u vragen? Kom dan langs in één van onze winkels of stel uw vraag via onze contact pagina.