5 redenen om een nieuwe televisie aan te schaffen

Heeft u al jaren dezelfde televisie en twijfelt u of u deze wilt vervangen? Wij vertellen u graag de 5 redenen waarom het een goed idee is een nieuwe televisie aan te schaffen en wat de voordelen en ontwikkelingen zijn van een nieuwste modellen.

1. Evenveel televisie met meer beeld

Tegenwoordig zijn de televisies met een beeldscherm van 55 inch even groot als de 50 inch televisie van 8 jaar geleden. Met de moderne techniek nemen televisie veel minder ruimte in. Hierdoor heeft een nieuwe tv een plat ontwerp en dunne randen. Vervangt u dus uw huidige televisie voor een tv van hetzelfde formaat heeft u groter beeld.

2. Meer kleuren en een scherper beeld

Full HD is al enige tijd de standaard, maar tegenwoordig zijn er steeds meer series en films te kijken in 4K UHD. Dit is maar liefst 4x scherper dan een Full HD beeldscherm waardoor er meer details zichtbaar zijn. Om van zo’n scherp beeld te kunnen geniet moet u ook een tv hebben die een 4K beeldscherm heeft. Daarnaast hebben veel moderne tv’s QLED waarbij het kleurvolume 100% is of OLED waarbij zwart ook echt zwart is.

3. Beelden lopen vloeiender

Oudere modellen hebben vaak een verversingssnelheid van 50 hertz. Zo’n scherm kan 50 frames of plaatjes per seconde laten zien. Moderne televisies hebben vaak een verversingssnelheid van 100 hertz, oftewel 100 frames per seconde. Kijkt u voornamelijk talkshow dan is het verschil in hertz niet direct zichtbaar. Kijkt u graag actiefilms, sportwedstrijden of gamet u veel. Dan zal het beeld vloeiender lopen.

4. Smart tv’s worden sneller en slimmer

De kans is groot dat u op dit moment al een smart tv in uw bezit heeft en al verschillende apps gebruikt. De nieuwe smart televisie zijn echter nog sneller en slimmer door hun verbeterde platforms en processors. Dit zorgt ervoor dit u toegang heeft tot meer apps en dat de apps sneller inladen. Daarnaast hebben veel afstandsbedieningen extra knoppen, zoals Netflix en Youtube, waarmee u met 1 druk op de knop uw favoriet app kan openen.

5. Ruime keuze uit design en accessoires

Er zijn tegenwoordig televisie die u gemakkelijk in uw interieur kan verwerken. Zo zijn er lifestyle televisies als Samsung The Frame die een schilderij laat zijn als de tv uit staat of Philips Ambilight waarbij er lampen op de muur volledig meebewegen met de beelden op het beeldscherm.

Overweegt u een televisie aan te schaffen en wilt u graag persoonlijk advies? Kom langs in één van onze winkels of neem contact met ons op.