AEG wasmachine problemen

Ervaart u een storing met uw AEG wasmachine? Uw wasmachine laat hoogstwaarschijnlijk een code of foutmelding zien op het display. Gelukkig kunt u de AEG storing zelf oplossen. In dit artikel leest u hoe u de storing zelf kan oplossen. Denk hierbij aan het resetten van uw wasmachine.

EFO of EF0 storing AEG

Wanneer er een EFO of Ef0 storing op het display staat, kan dit verschillende redenen hebben. De kans is groot dat het afvoerfilter verstopt is. We raden u daarom aan om het filter van uw wasmachine schoon te maken en deze weer terug te plaatsen. Het filter kun je vinden aan de onderkant van je machine, rechtsonder. Voordat u begint met het reinigen is het slim om een handdoek neer te leggen onder het klepje. Wanneer de storing nog steeds aanwezig is na het schoonmaken van het filter, kan het ook zo zijn dat u teveel wasmiddel gebruikt. Hierdoor zit er te veel schuim in de wasmachine. De oplossing hiervoor is gemakkelijk: draai een wasprogramma op 60 °C. Het is belangrijk dat de trommel leeg is tijdens het wasprogramma. Als laatste kunt u controleren of er genoeg water uit de kraan komt.

EHO of EH0 storing AEG

Wanneer u de foutmelding EHO of EH0 ziet, is er iets met de stroomtoevoer van u wasmachine. Om er zeker van te zijn dat er iets mis is met uw wasmachine, is het slim om eerst een ander apparaat in hetzelfde stopcontact te steken. Wanneer het andere apparaat het wel doet, is er iets mis met de machine. Haal voor 30 seconden de stekker van de wasmachine uit het stopcontact. Hierna kunt u de stekker weer in het stopcontact steken. U kunt nu de wasmachine weer aanzetten. Hierna kunt u een wasprogramma uitkiezen en deze starten.

F1, E10 of C1 AEG storing

Wanneer je wasmachine niet genoeg water krijgt, zie je op het display de codes F1, E10 of C1. De kraan mag volledig worden opengedraaid en daarna weer dicht. Voordat u dit doet is het slim om onder de toevoerslang een handdoek te plaatsen en de stekker uit het stopcontact te halen. De toevoerslang mag los gemaakt worden van de kraan en de filter mag gereinigd worden. Wanneer u klaar bent met het schoonmaken, mogen de toevoerslang en stekker weer worden aangesloten. De kraan kan weer worden open gedraaid. Let er goed op dat er geen knik in de slang zit. Wanneer de slang beschadigd is, raden we u aan om deze zo snel mogelijk te vervangen.

E20, E21, E22, E23, E24, E25, E32, C2 of F2 AEG wasmachine storing

Uw wasmachine van AEG pompt het water niet meer af. Hoogstwaarschijnlijk staat de trommel van uw machine vol met water. Dit kan onder andere komen door een afvoerfilter dat verstopt is of er is een ander probleem met de afvoer. Begin met het openen van het klepje aan de voorkant van uw wasmachine. U vindt het klepje rechts onderin. Het filter mag uit de afvoer worden gehaald. Hierna plaatst u het filter terug in de machine. Hierna controleert u of er in de afvoerslang geen knik zit. De afvoerslang van uw wasmachine mag niet meer dan een meter boven de wasmachine zitten. Wanneer dit wel het geval is, zal de machine het water te ver omhoog moeten pompen.

C3 of E30 AEG wasmachine storing

Toont uw wasmachine de foutmelding C3, E30 of piept deze 3 keer? Dit komt omdat er water lekt.
Eerst controleert u of de toevoerslang goed vastzit aan beide kanten. Het kan ook zo zijn dat er wasgoed vastzit in de machine. Daardoor zal er water lekken via de voorkant in de bodemlade. De wasmachine haalt u van de stroom- en watertoevoer. Aan de achterzijde legt u een handdoek. Het apparaat kantelt u naar achteren. De machine houdt u 40 seconden vast in deze positie. Hierna kan u de wasmachine weer op de grond neerzetten en deze opnieuw aansluiten.

E40, E41, E42, E43, E44 of E45 AEG wasmachine storing

Wanneer je een van bovenstaande storingen ziet of de wasmachine knippert of piept 4 keer, is er iets mis met de deurvergrendeling van uw wasmachine. Hoogstwaarschijnlijk zit de deur van de machine niet goed dicht. Probeer de deur aan te duwen tot dat u een klik hoort, start hierna het wasprogramma opnieuw op. Het is mogelijk dat er tussen de deur wasgoed vastzit. Wanneer de wastrommel van de machine te vol zit kan het zijn dat de deur niet sluit. U zal dan ook wat wasgoed uit de trommel moeten halen. Wanneer bovengenoemde oplossingen niet helpen, is hoogstwaarschijnlijk het deurslot beschadigd. Hiervoor moet u een monteur contacteren om het te vervangen.

E90 AEG wasmachine storing

Foutmelding E90 geeft aan dat er een storing is met de printplaat. Dit is een plaat waar alle bedradingen aan vast zitten. Zet de wasmachine uit en haal de stekker uit het stopcontact. Test of het apparaat het weer doet als je dit weer aanzet.

ERR AEG wasmachine storing

De storing ERR bij een wasmachine van AEG bestaat uit verschillende oorzaken. Hoogstwaarschijnlijk staat de deur van uw wasmachine nog open. Stop alle kleding op een juiste manier in de trommel en sluit de deur. Het is mogelijk dat de voorgeprogrammeerde instelling niet mogelijk is. U kunt hierbij denken aan het aanpassen van het toerental naar 1600 bij het wolprogramma. Het wolprogramma gaat niet tot 1600 toeren. De wasmachine geeft daarom ERR aan. Wanneer u opties aanpast bij een van de 20 minuten programma’s, zal er ook een ERR melding worden vertoond.

Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk ons gehele aanbod AEG wasmachines. Mocht u onze producten liever fysiek zien of heeft u vragen? Kom dan langs in één van onze winkels of stel uw vraag via onze contact pagina.