Afmetingen wasmachine

Wat zijn de afmetingen van een wasmachine

Om zeker te weten of uw wasmachine past, zoekt u wat de afmetingen zijn. De meeste wasmachines hebben een standaard hoogte en breedte. De diepte is per model verschillend, door de uitsteeksels aan de voor- en achterkant. U vindt de exacte afmetingen op de productpagina van elke wasmachine. Lees hier wat de standaard maten zijn en waar u op moet letten.

Hoogte wasmachine

De standaard hoogte van een voorlader wasmachine is 85 centimeter. De standaard hoogte van een bovenlader is 90 centimeter. Het gemiddelde hoogteverschil tussen een voorlader en een bovenlader model is 5 centimeter. Meet de hoogte thuis na wanneer u de wasmachine bijvoorbeeld in een washok zet.

Breedte wasmachine

Voorladers hebben een standaard breedte van 60 centimeter. Bovenladers zijn een stuk smaller met een standaard breedte van 40 centimeter. Hierdoor neemt de wasmachine minder ruimte in beslag, maar stopt u minder wasgoed in de trommel. Een bovenlader heeft plek voor maximaal 7 kilogram vulgewicht. U doet hiermee de was van 1 of 2 personen. Heeft u een groter huishouden en genoeg ruimte, kies dan een voorlader. U heeft hierbij de keuze uit ruimere modellen.

Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk ons gehele aanbod wasmachines. Mocht u onze producten liever fysiek zien of heeft u vragen? Kom dan langs in één van onze winkels of stel uw vraag via onze contact pagina.