Alle mogelijkheden om digitale televisie te kijken

Wanneer u digitale televisie wilt kijken zijn er vele mogelijkheden om dit te doen. Er zijn diverse mogelijkheden in abonnementen met verschillend zendaanbod, abonnementsprijs en installatiegemak. Wij vertellen u graag wat de meest gebruikte manieren zijn om digitale televisie te kijken.

Kabeltelevisie via een decoder

Kabelverbinding is één van de meest gebruikte manieren om digitale televisie te kijken. Met een ‘kastje’, ook wel decoder, verbind je met een coax kabel de televisie en het kastje en gaat het signaal van een HDMI kabel naar de televisie. De meeste aanbieders van kabeltelevisie bieden verschillende pakketten met zenderaanbod aan. In België is de grootste provider Telenet.

Kabeltelevisie met CI+ module

Het is ook mogelijk kabeltelevisie te kijken zonder extra kastje. In dit geval sluit u de coax kabel direct aan op de televisie en gebruikt u een CI kaart die u in de televisie schuift. Om op deze manier televisie te kunnen kijken heeft uw tv een ingebouwde DVB-C tuner en een CI= aansluiting nodig.

Antenne of digitenne

Wanneer u televisie wilt kijken met antenne, dan zet u de antenne van uw provider op een plek waar het signaal sterk is en deze sluit u aan op de decoder. Het voordeel van antenne of digitenne is dat de maandelijkse kosten lager liggen en dat uw zenderaanbod vaak groter is dan bij kabeltelevisie.

Satelliet televisie

Met satelliet tv kan u een erg groot aanbod aan binnenlandse en buitenlandse zender ontvangen. Om satelliet te kunnen kijken heeft u een schotelantenne nodig. In combinatie met een losse decoder of CI kaart kan u de zenders ontvangen. Let op dat uw televisie moet beschikken over een DVB-S of DVB-S2 tuner.

Met DSL

Met DSL kijkt u live televisie door samen met uw internetabonnement een tv abonnement aan te schaffen. U verbindt uw televisie met een modem om zender te ontvangen. Dit is een goedkope manier om digitale televisie te kijken, maar de kwaliteit kan sterk wisselen afhankelijk van uw locatie en  internetsnelheid.

Met apps

Een steeds populairdere manier om live televisie te kijken is via apps van providers. Dit kan bijvoorbeeld met de telenet TV app en Yelo Play. Heeft u een abonnement bij de provider kan u gemakkelijk tv kijken op mobiele apparaten en casten via uw chromecast of smart tv.