Alles wat u moet weten na aankoop van een vaatwasser

U heeft net een nieuwe vaatwasser aangeschaft. Dan wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk draaiende hebben. Wij geven u graag al het benodigde advies over het aansluiten, onderhouden, schoonmaken en oplossen van problemen bij uw vaatwasser.

Zelf aanpakken

Steek u graag uw handen uit de mouwen en gaat u helemaal zelf aan de slag met het installeren van uw nieuwe machine? Dan leest u in de onderstaande adviespagina’s welk gereedschap u nodig heeft en hoe u de vaatwasser uitbouwt, inbouwt en aansluit.

Onderhouden

U wilt natuurlijk dat uw nieuwe vaatwasser zo lang mogelijk een top resultaat aflevert. Het goed onderhoud van uw afwasmachine speelt hierin een belangrijke rol. Dit doet u door de filters en sproeiarmen te reinigen en de machine te ontkalken en ontvetten. Hiermee blijft uw vaat schoon en voorkomt u geurtjes in de vaatwasser.

Gebruikstips

Na aanschaf van een nieuwe vaatwasser zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten. Een voorbeeld hiervan is dat de handleiding in de kuip van het apparaat ligt. Of dat uw afwasmachine zout nodig heeft om de vaat mooi te houden. Onderstaand leest u alle belangrijke gebruikstips voor uw nieuwe apparaat.

Problemen met de vaatwasser

Uw vaatwasser doet het niet goed. Het kan zijn dit die niet aangaat, niet goed droogt of niet goed schoonmaakt. Ook kan er een foutcode op het scherm worden weergeven. Veel problemen met de vaatwasser zijn zelf gemakkelijk op te lossen zonder een monteur in te schakelen. Onderstaand geven wij de oplossing voor een aantal veel voorkomende problemen.

Oplossen van water problemen

Heeft uw afwasmachine een lekkage of krijgt deze geen water? Onderstaand geven wij u graag de oplossing van veel voorkomende water problemen bij vaatwassers.

Liever persoonlijk advies? Wij heten u van harte welkom in een van onze winkels of neem contact met ons op.