Alles wat u moet weten over inbouw vaatwassers

U overweegt een inbouw vaatwasser aan te kopen? Er zijn op dat moment een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan type afwasmachine, plaatsing en energieverbruik. Wij leggen u graag alles uit wat u op voorhand moet weten.

Type inbouw afwasmachine

Het type inbouw vaatwasser dat u nodig heeft is afhankelijk van uw huidige vaatwasser en uw keuken. Wilt u de vaatwasser volledig in uw keukendesign verwerkt hebben of mag deze deels zichtbaar zijn? Onderstaand vind u hulp bij de keuze van uw nieuwe vaatwasser.

Nismaten opmeten

Bij de aanschaf van een nieuw inbouw vaatwasser zijn de nismaten en het frontpaneel het belangrijkst onderdeel om op te letten. Onderstaand leggen wij u graag uit hoe u de nismaten op kan meten en wat aan de hand hiervan voor u de beste keuze is.

Geluidsniveau

Op zoek naar een vaatwassers die zo min mogelijk geluid maakt? Een machine met een geluidsniveau van 43 decibel of lager wordt beschouwd als een stille vaatwasser. Niet stille vaatwassers beschikken vaak over een nachtprogramma die een lager geluidsniveau heeft.

Energielabel

Vaak hebben vaatwassers een energielabel E. Bent u op zoek naar een energiezuinige afwasmachine dan kiest u voor een energielabel D. Wij leggen u onderstaand graag de verschillen uit.

Extra functies

Vaatwassers met een topklasse bouwkwaliteit hebben vaak een beter was resultaat en een langere levensduur. Daarnaast hebben sommige van deze machines extra functies om het afwassen makkelijker te maken.

Zelf inbouwen

Steek u graag uw handen uit de mouwen en gaat u helemaal zelf aan de slag met het installeren van uw nieuwe machine? Dan leest u in de onderstaande adviespagina’s welk gereedschap u nodig heeft en hoe u de vaatwasser uitbouwt, inbouwt en aansluit.

Liever persoonlijk advies? Wij heten u van harte welkom in een van onze winkels of neem contact met ons op.