Beko wasmachine problemen

Wanneer uw Beko wasmachine en foutmelding of code aangeeft, betekent dit niet meteen dat de machine toe is aan vervanging. Hieronder staan de voorkomende storingen van Beko wasmachines en de oplossingen ervan.

Beko wasmachine gaat niet aan

Wanneer de wasmachine niet aangaat is het belangrijk dat u eerst controleert of de stekker goed in het stopcontact zit en of het deurtje van de machine goed gesloten is. Wanneer dit niet het geval is, controleer dan met een ander apparaat of het stopcontact werkt.

C1 Beko foutmelding: watertoevoer

Wanneer u de C1 foutmelding ziet, betekent dit dat er weinig of geen water in de trommel komt. Dit verschillende redenen hebben die u zelf gemakkelijk kan oplossen. Controleer of de waterkraan volledig open staat. Controleer daarnaast ook of de toevoerslang verstopt zit en of er geen knik in zit. Wanneer dit niet het geval is, maakt u de toevoerslang los en maakt hierna het filter schoon. Als de foutmelding hierna nog niet weg is, kan het zijn dat er geen waterdruk is. Dit kunt u gemakkelijk controleren door andere kranen in uw huis open te draaien. Wanneer hier ook geen of amper water uitkomt, zult u moeten wachten tot de waterdruk weer terug is. Wanneer het probleem na het toepassen van de oplossingen nog niet weg is, kan u het beste contact opnemen met de leverancier van uw wasmachine.

EF20 of EF1 Beko foutmelding: waterafvoer

Wanneer u de EF20 of EF1 foutmelding ziet, kan het zijn dat de afvoer verstop is of er is een ander probleem met de afvoer. Hierdoor wordt het water niet of niet voldoende afgevoerd. Open vooraan het klepje van uw wasmachine, deze vindt u rechts onderin. Het is slim om een handdoek of teiltje onder het filter te plaatsen. Haal het filter uit de wasmachine en maak deze schoon. Het is mogelijk dat er een muntje of andere boosdoener in de filter zit. Haal deze er dan ook uit. Plaats hierna de filter weer in de machine en zet de wasmachine aan. Wanneer het probleem na het schoonmaken van de filter niet is opgelost, kan u best contact opnemen met de leverancier van uw wasmachine.

C6 Beko foutmelding: waterpeil

Deze melding geeft aan dat de waterdruk of het waterpeil niet klopt. De C6 foutmelding kan snel en gemakkelijk worden opgelost. De kans is groot dat er een knik in de toevoerslag zit. Hierdoor kan het water niet goed worden afgevoerd. Daarnaast is het mogelijk dat de toevoerslang verstopt is. Controleer dit goed! Wanneer het probleem hierna niet is opgelost, raden wij u aan om contact op te nemen met de leverancier van uw wasmachine.

CA Beko foutmelding: motor

De CA foutmelding geeft aan dat er iets is met de motor van uw Beko wasmachine. Controleer eerst of de stekker van de machine in het stopcontact zit. Wanneer de stekker er goed in zit en u ziet de code nog steeds kan het zijn dat de trommel te vol zit. Wij raden u aan om een wasprogramma te draaien met een lege trommel. Wanneer dit niet helpt, kan u best een half uur wachten en daarna weer de wasmachine aanzetten. Als bovengenoemde oplossingen niet helpen, is het slim om contact op te nemen met de leverancier van uw wasmachine.

EF3 Beko foutmelding: lekkage

Wanneer de foutmelding EF3 te zien is, ligt er waarschijnlijk water op de bodemplaat van uw wasmachine. Om dit op te lossen draait u de kraan dicht en ontkoppelt u de wasmachine van het stroomnetwerk. Het is belangrijk dat u goed controleert waar de lekkage zich bevindt. Hiervoor controleert u de afvoer, het filter en de slangen op lekkage. Daarnaast kan het zeepbakje ook verstopt zijn. Hierdoor stroomt het water niet goed door en dat kan ook een lekkage veroorzaken. Er bestaat een kans dat wanneer u even wacht het probleem is opgelost. Wanneer dit niet het geval is raden wij u aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met de leverancier van uw wasmachine. Belangrijk om te weten: wanneer het probleem nog niet is opgelost, mag u de wasmachine niet aan het stroom koppelen.

Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk ons gehele aanbod Beko wasmachines. Mocht u onze producten liever fysiek zien of heeft u vragen? Kom dan langs in één van onze winkels of stel uw vraag via onze contact pagina.