Het beste resultaat met uw kledingstomer

Heeft u een nieuwe kledingstomer aangeschaft, maar nog geen ervaring met het gebruik ervan? Het stomen van uw kleding is een gemakkelijke taak wanneer u het apparaat op de juiste manier gebruikt. Wij geven u graag enkele tips om het beste resultaat te behalen met uw kledingstomer, zodat u kan genieten van frisse en kreukvrije kleding. 

Tips voor uw stomer

Met behulp van onderstaande tips weet u precies hoe u de kledingstomer moet gebruiken voor het beste resultaat.

  • Tip 1: voldoende opwarmtijd 
  • Tip 2: de stomer instellen 
  • Tip 3: de werkwijze 
  • Tip 4: onderhoud 

Tip 1: voldoende opwarmtijd

Zorg ervoor dat u de kledingstomer voldoende tijd geeft om op te warmen. Wanneer u dit niet doet kan de stomer namelijk niet voldoende stoom genereren en gaat deze lekken. Houdt daarnaast het apparaat altijd rechtop zowel tijdens het opwarmen als tijdens het stomen om lekken tijdens het gebruik te voorkomen. Wanneer u de stomer opwarmt kan deze borrelgeluiden maken. Dit is normaal. 

Tip 2: de stomer instellen

Wanneer u een stomer heeft met verschillende instellingen dan is het belangrijk dat u de juiste stand kiest voor het type kleding of stof dat u stoomt. Een zijden blouse heeft bijvoorbeeld minder stoom nodig dan een katoenen trui. Soms ontvangt u een opzetborstel als extra accessoires om stugge stoffen mee te stomen. Met behulp van een sterke stoomkracht in combinatie met de borstel kan u gemakkelijker in de vezels doordringen waarmee u de stof beter ontsmet. 

Tip 3 : de werkwijze

Om het beste resultaat te behalen is het van belang om van boven naar beneden te stomen. Trek het kledingstuk strak naar beneden om vouwen te voorkomen, uw kleding sneller glad te krijgen en druk te kunnen zetten op de stof. 

Tip 4: onderhoud

Om de levensduur van uw apparaat te vergroten en het beste stoom resultaat te behouden is het belangrijk de kledingstomer goed te onderhouden. Tijdens het gebruik van de stomer ontstaat er kalkvorming in het apparaat. Om dit zo veel mogelijk tegen te gaan adviseren wij om na ieder gebruik het waterreservoir te legen. Daarnaast adviseren wij om de stomer eens in de 3 maanden te ontkalken. Dit doet u door de stomer te vullen met 2 delen water en 1 deel witte azijn en daarna de kledingstomer volledig leeg te stomen. 

Liever persoonlijk advies? Neem contact met ons op of kom langs in een van onze winkels.