Wat betekent het energielabel van uw diepvriezer?

Alle diepvriezers zijn voorzien van een energielabel. Het energielabel geeft informatie over onder andere het energieverbruik van uw diepvriezer, het geluidsniveau, de energieklasse en nog veel meer! Het energielabel is Europees vastgesteld en terug te vinden op alle nieuwe diepvriezers binnen Europa. Hierdoor weet u precies hoe zuinig uw diepvries is.

Energiezuinigheid van uw diepvriezer

Op het energielabel zijn verschillende letters in verschillende kleuren te zien waar de (groene) letter A staat voor het meest zuinig een de (rode) letter G voor de minst energiezuinig diepvriezer. De letter die uitgelicht is op het energielabel van uw diepvriezer geeft dus de zuinigheid van de diepvriezer aan. Belangrijk om te weten is dat de grootte van uw diepvriezer hierin meegenomen wordt. Zo kunt u een hele energiezuinige grote diepvriezer hebben die in verhouding tot een kleine diepvriezer nog steeds laag scoort op het gebied van energieverbruik. Hoeveel energie uw diepvriezer verbruikt is ook terug te lezen op het energielabel. Hierdoor kunt u gemakkelijk met de energiekosten per kWh een schatting maken van wat u kwijt bent aan energiekosten voor de diepvriezer per jaar.

Extra informatie over uw diepvriezer

Op het energielabel is nog meer extra informatie over uw diepvriezer te vinden. Zo kunt u de QR-code zichtbaar op het energielabel scannen om meer informatie over het product op te doen. Ook de exacte inhoud van uw diepvriezer is terug te vinden op het energielabel. Zo weet u precies hoeveel u kwijt kunt in de diepvriezer. Verder staat hier ook het geluid in decibel uitgedrukt zodat u weet hoeveel geluid u diepvriezer maakt. Waarschijnlijk dat het decibel cijfer de meeste mensen niet zoveel zeggen. Om de verschillen duidelijker zichtbaar te maken is ook het geluidsniveau uitgedrukt in letters startend bij A oplopend tot de letter D. Hierbij staat de letter A voor de stilste diepvriezers en de letter D voor de diepvriezers die het meeste geluid maken.

Op zoek naar een nieuwe diepvriezer? Bekijk ons ruime assortiment aan vrijstaande diepvriezers, koel-vriescombinaties, inbouw diepvriezers of inbouw koel-vriescombinaties

Ook bent u van harte welkom in een van onze winkels voor persoonlijk advies of neem contact met ons op.