Wat is de bouwkwaliteit van een stofzuiger?

De bouwkwaliteit van een stofzuiger heeft een aanzienlijke invloed op uw ervaring met de stofzuiger en de duurzaamheid ervan. Hoe beter de bouwkwaliteit, hoe langer u kunt genieten van uw stofzuiger. Specifiek voor steelstofzuigers geldt dat een hogere bouwkwaliteit betekent dat u minder vaak de reguliere stofzuiger nodig zult hebben. Maar hoe bepalen we eigenlijk de bouwkwaliteit? In dit artikel zullen we u alles vertellen wat u moet weten over het beoordelen van de bouwkwaliteit van verschillende soorten stofzuigers.

Sledestofzuigers

Bij het beoordelen van de bouwkwaliteit van traditionele sledestofzuigers, letten we op de volgende specificaties: materiaal van de wielen en van de stofzuigerslang, parkeerstand, handvat, bediening via handgreep, telescopische steel, motorfilter, zwenkwielen, stootranden en anti-knik stofzuigerslang. Zo gaan plastic wielen minder lang mee dan rubberen wielen en is een stofzuigerslang van kunststof duurzamer dan een slang van plastic.

Alle sledestofzuigers

Steelstofzuigers

Bij het beoordelen van de bouwkwaliteit van steelstofzuigers of draadloze stofzuigers, letten we op de volgende specificaties: parkeerstand, telescopische steel, motorfilter, stofbak hygiënisch te legen en zelfreinigende zuigmond. Zo maakt de parkeerstand het mogelijk om de stofzuiger los te laten zonder dat deze valt en de zelfreinigende zuigmond voorkomt dat vuil en stof vast blijft zitten aan de zuigmond van de stofzuiger.

Alle steelstofzuigers

Stofzuiger kopen

Bent u op zoek naar een betrouwbare sledestofzuiger of steelstofzuiger? Kies dan voor een stofzuiger met minimaal een middenklasse bouwkwaliteit. Hiermee verkleint u de kans op beschadigingen en verlengt u de levensduur van uw apparaat. Maar als u echt op zoek bent naar een stofzuiger met een langdurige levensduur, dan is het raadzaam om te kijken naar modellen met een topklasse bouwkwaliteit. Gebruikt u de stofzuiger niet vaak of vindt u het prima om regelmatig een nieuwe aan te schaffen, dan voldoet een basisklasse bouwkwaliteit aan uw behoeften.

Bekijk alle stofzuigers