Bouwkwaliteit van de droogkast

De bouwkwaliteit van een droogkast bepaalt hoe lang de droogkast mee zal gaan. Hoe beter de bouwkwaliteit hoe langer u kunt genieten van uw droogkast. Maar welke verschillende soorten bouwkwaliteit zijn er allemaal. Lees hier meer over de verschillende bouwkwaliteiten en wat elke klasse in houd.

Om de gebruiker een beeld te geven over de levensduur van de droogkasten, wordt er gekeken naar de bouwkwaliteit. Bij de bouwkwaliteit wordt er rekening gehouden met een aantal specificaties zoals soort trommel, reinigingssensoren en wat voor soort motor. We verdelen daarom de bouwkwaliteit op in 3 verschillende categorieën.

  1. Basisklasse
  2. Middenklasse
  3. Topklasse

Basisklasse droogkast

Een droogkast van de basisklasse is perfect voor een kleiner budget. Voor een wat lagere prijs krijgt u een prima droogkast waarmee u uw wasgoed kan drogen. Hij zal wel minder lang mee gaan dan de midden en topklasse droogkasten. Tevens moet u er goed op letten dat de condensor maandelijks goed schoongemaakt wordt zodat hij langer mee gaat.

Middenklasse droogkast

De middenklasse droogkast bied het voordeel minder onderhoud te vragen. Zo bevatten de middenklasse modellen zelfreinigende condensors. Daarnaast bevatten middenklasse droogkasten een RVS trommel die langer mee gaat, hierdoor vind er minder slijtage plaats bij het wasgoed tijdens het droogprogramma.

Topklasse droogkast

In de topklasse bevinden zich droogkasten die het langst mogelijk mee gaan. Zo bevatten veel van deze droogkasten een koolborstelloze motor. Deze motor slijt minder tijdens het gebruiken van de droogprogramma’s. Tevens hebben deze topklasse droogkasten een lage vochtuitstoot.

Op zoek naar een nieuwe droogkastwas-droogcombinatie of droogzwierder? Bekijk ons ruime assortiment online, kom langs in een van onze winkels of neem contact op.