De afstandsbediening van Samsung uitgelegd

De afstandsbediening van uw Samsung televisie heeft ontzettend veel knoppen en functies. Hierdoor kan het soms verwarrend zijn welke knop nu voor welke functie bedoeld is. Wij leggen u graag uit met welke knop u welke instelling of functie activeert.

Source

Met de source knop opent u een overzicht van de aangesloten bronnen. Zo kan u schakelen tussen live tv, HDMI, spelcomputer of Blu-ray speler.

Pre-ch of Ch list

Als u de Pre-ch knop gebruikt schakelt u driect terug naar de laatst bekeken zender. Met de Ch list knop opent u een lijst met televisiezenders om gemakkelijk te wisselen van kanaal.

Home

Als u op de home knop drukt gaat u naar de Smart Hub. Dit is het hoofdmenu waar u een overzicht krijgt van alle smart tv functie, apps en live tv.

Sneltoetsen apps

Met de sneltoetsen kan u gemakkelijk schakelen naar de meeste gebruikte apps als Netflix, Youtube en Amazon Prime.

Guide

Met de uide knop schakelt u naar de lijst met zender incl. het uitzendschema. Zo wisselt u gemakkelijk van zender en kan u zenders, programma’s zoeken die u later wilt bekijken.

Return

Als u op de return knop drukt schakelt u terug naar de laatst bekeken pagina, menu of kanaal.

Exit

Met de exit knop komt u bij het thuisscherm uit.

Gekleurde knoppen

De gekleurde knoppen hebben meerdere functies en zijn afhankelijk waar in het menu u zich bevindt. Wanneer u deze knoppen kunt gebruiken staat dit op het scherm aangegeven.

Videofuncties

Met deze knoppen kan u uw film of serie pauzeren, stoppen, afspelen en voor- en achteruit spoelen.

Settings

Als u deze knop gebruikt komt u direct uit bij het menu met instellingen. Bijvoorbeeld uw beeld-, geluid- of wifi instellingen.

Info

Met de info knop krijgt u informatie over de zender en het programma weer u op dat moment naar aan het kijken bent. Zo krijg u snel te zien naar welke programma u kijkt en wanneer het is afgelopen.

CC/Vc

Deze knop gebruikt u om ondertiteling aan te zetten. Afhankelijk waar u naar kijkt is het wel of niet mogelijk ondertiteling aan te zetten.

Wilt u persoonlijk advies? Kom langs in één van onze winkels of neem contact met ons op. Onze specialisten zijn u graag van dienst.