De waskwaliteit van uw vaatwasser

Een vaatwasser wordt op 8 verschillende specificaties op zijn waskwaliteit wordt beoordeeld. De waskwaliteit staat voor de mate van hoe schoon en droog de vaat na een vaatwasbeurt wordt. De score op deze verschillende specificaties zorgt ervoor dat de vaatwasmachine in de Top-, Midden- of Basisklasse wordt geclassificeerd. Hieronder leest u de 8 specificaties en de verschillen tussen de drie klassen.

8 specificaties waarop de waskwaliteit op is gebaseerd

• Beschikt de vaatwasser over 3 of meer sproeiarmen: Hoe meer sproeiarmen de vaatwasser beschikt, zorgt hogere afvoer in het waterbereik en zorgt daardoor voor een schonere vaat.
• Een hoge reinigingstemperatuur. Hierbij is de richtlijn maximaal 75 graden Celsius.
• De actieve droogtechniek. Wanneer een vaatwasser over een actief droogtechniek beschikt droogt de vaat energiezuinig en beter.
• Vaatwasmiddel dosering. Doseert de vaatwasser automatisch het vaatwasmiddel? Bij een gelijkmatig dosering van wasmiddel creëert er een beter wasresultaat.
• De mate van machinereiniging
• Beschikt de vaatwasser over een automatisch programma?
• Beschikt de vaatwasser over een aquasensor?
• Heeft de vaatwasser een intensieve zone?

Waskwaliteit geclassificeerd als Topklasse

De Topklasse is de hoogste beoordeling die een vaatwasser kan krijgen. Dit staat voor het beste was- en droogresultaat. Een vaatwasser krijgt deze beoordeling wanneer hij over 70% van de bovenstaande specificaties beschikt. Daarbij is het een harde vereiste dat iedere vaatwasser in dit segment over een actieve droogtechniek en minimaal 3 sproeiarmen en of een intensieve zone. Wij kunnen ons ook voorstellen dat u ook een lange levensduur van de vaatwasser belangrijk vindt. Kies dan voor een vaatwasser dat over een machinereinigingsfunctie beschikt.

Waskwaliteit geclassificeerd als Middenklasse

De Middenklasse afwasmachines hebben als kenmerk dat deze over een functie beschikken die automatisch de juiste instellingen voor uw vaat selecteert. Daarnaast beschikt de vaatwasser minimaal over 50% van de bovenstaande specificaties. Dit met als harde vereiste dat de vaatwasser altijd over reinigingstemperatuur van 70 graden beschikt. Een specificatie dat uitermate geschikt is voor optimale hygiëne. U kunt hierbij denken aan mensen met allergenen of gezinnen met kleine kinderen.

Waskwaliteit geclassificeerd als Basisklasse

Dan krijgen we de Basisklasse vaatwassers. Hoewel de Basisklasse de laagste klassen is, wil niet zeggen dat dit slechte vaatwassers zijn. Dit zijn namelijk vaatwasser voorzien van de basis functies en doet wie hij moet doen namelijk: vaatwassen. Vaatwassers binnen deze klasse beschikken over 50% of minder van de bovenstaande productspecificaties.

Geïnteresseerd in een nieuwe vaatwasser? Bekijk dan ons ruime assortiment vrijstaande vaatwassers en ingebouwde vaatwassers.

Persoonlijk advies in één van onze winkels

Heeft u na het lezen nog vragen met betrekking tot de verschillende waskwaliteit klassen? Of heeft u nog vragen over de juiste vaatwasser afgestemd naar uw wens. Bezoek dan één van onze winkels of neem contact op.