Kan uw diepvriezer in de schuur?

Wilt u een diepvriezer in de schuur plaatsen? Dan zijn er een aantal zaken erg belangrijk waar u rekening mee moet houden. Een schuur is natuurlijk de ideale plek voor een diepvriezer om extra eten in op te slaan. Echter werkt niet elke diepvriezer goed in een koudere ruimte. Dit hangt af van de klimaatklasse van uw diepvriezer en de omgevingstempratuur van de schuur waar uw diepvriezer in komt te staan. Hieronder kunt u lezen of uw huidige of nieuwe diepvriezer geschikt is voor in uw schuur en waar u op moet letten. Wilt u een diepvriezer in de schuur plaatsen? Dan zijn er een aantal zaken erg belangrijk waar u rekening mee moet houden. Een schuur is natuurlijk de ideale plek voor een diepvriezer om extra eten in op te slaan. Echter werkt niet elke diepvriezer goed in een koudere ruimte. Dit hangt af van de klimaatklasse van uw diepvriezer en de omgevingstempratuur van de schuur waar uw diepvriezer in komt te staan. Hieronder kunt u lezen of uw huidige of nieuwe diepvriezer geschikt is voor in uw schuur en waar u op moet letten. 

Minimale omgevingstemperatuur van uw diepvriezer 

Elke diepvriezer heeft een minimale omgevingstempratuur nodig om te kunnen functioneren. Hier hangt het dan ook vanaf of u uw diepvriezer wel of niet in uw schuur kunt plaatsen. Deze minimale omgevingstemperatuur kunt u terugvinden bij de klimaatklasse van uw diepvriezer. In de volgende tabel kunt u terugvinden wat de minimumtemperatuur en de maximumtemperatuur is passend bij de verschillende klimaatklassen. Hiermee kunt u dus ook aflezen of uw diepvriezer wel of niet in uw schuur kan. 

Klimaatklasse

Minimumtemperatuur (graden Celsius)

Maximumtemperatuur (graden Celsius)

N

16

32

ST

16

38

T

16

43

SN

10

32

Maximale omgevingstemperatuur van uw diepvriezer

Elke diepvriezer heeft een maximum omgevingstemperatuur. De meeste diepvriezers kunnen dan ook niet tegen omgevingstemperaturen boven de 32°C. Hoe warmer de omgevingstemperatuur van uw diepvriezer is hoe groter de kans is dat uw producten ontdooien. Zorg er dus voor dat u zeker weet dat de omgevingstemperatuur van uw diepvriezer niet te warm of te koud is.

Is de ruimte te koud voor uw diepvriezer?

Als de tempratuur in de ruimte te koud of te warm is voor uw diepvriezer wordt het lastiger voor uw diepvriezer om de producten bevroren te houden. Dit kost meer energie en daarmee meer geld. Maar buiten het energieverbruik dat toeneemt kunnen uw producten ook al eerder bederven en tot slot kan uw diepvriezer zelfs uiteindelijk stuk gaan. Heeft uw diepvriezer een minimale omgevingstempratuur van 10 graden nodig? Zorg dan dat deze in de koudere tijden van het jaar ergens anders in een warmere omgeving staat. Zo verspilt u geen onnodige energie en voorkomt u dat uw diepvriezer sneller stuk gaat.

Liever persoonlijk advies? Kom langs in een van onze winkels en wij helpen u graag verder of neem contact met ons op.