Droogkast op wasmachine

Hoe plaatst u uw droogkast op uw wasmachine

U heeft weinig ruimte en wil graag een droogkast, maar u weet niet waar u die kwijt kan. Om ruimte te besparen en omdat het handig is, is het mogelijk om uw droogkast boven op uw wasmachine te plaatsen. Dit kan gemakkelijk en veilig met behulp van een opbouwkader. Lees hier hoe u dit veilig en gemakkelijk installeert. 

Een opbouwkader is een handig onderdeel dat er voor zorgt dat uw droogkast gemakkelijk op uw wasmachine geplaatst kan worden. Hierdoor neemt het minder ruimte in beslag. Dit zijn de 3 stappen om het proces uit te voeren.

  1. Plaats de wasmachine waterpas
  2. Plaats de opbouwkader met de anti-slip stroken
  3. Plaats de droger op de opbouwkader

Plaats de wasmachine waterpas

Om er voor te zorgen dat de droogkast veilig op de wasmachine geplaatst kan worden, is het van belang dat de wasmachine waterpas staat. Zo wordt voorkomen dat de droogkast doordat hij scheef staat lawaai gaat maken. De poten van de wasmachine kunnen omhoog of omlaag gedraaid worden tot de wasmachine waterpas staat.

Plaats de opbouwkader met de anti-slip stroken

Plaats de opbouwkader op de wasmachine en zet hem vast met de bijgevoegde haken. Plaats vervolgens de anti-slip stroken op de opbouwkader. Dit zorgt er voor dat de droogkast nog stabieler op zijn plek blijft staan.

Plaats de droger op de opbouwkader

Zorg bij het optillen van de droogkast dat de poten volledig in de hoeken komen te staan op de opbouwkader. Wanneer dit niet het geval is, is het beter om de poten van de droger er af te halen en hem zonder poten op de wasmachine te plaatsen. Het tillen van de droogkast wordt aanbevolen om met 2 mensen te doen.