Droogkast aansluiten op waterafvoer

Zowel bij condensatiedroogkasten, warmtepomp droogkasten als luchtafvoer droogkasten is het mogelijk om de waterafvoer te regelen via een afvoer. Op die manier hoeft u niet steeds het condensreservoir, waar het water in opgevangen wordt, te legen. Klik hier voor meer informatie over de waterafvoer.

Om het proces van drogen gemakkelijker te maken is het handig om het water af te laten voeren via een afvoerslang. Zo wordt het water niet langer opgevangen in een condensreservoir, maar wordt het direct afgevoerd met behulp van de afvoerslang.

Aansluiten van de afvoerslang

Er zijn bij het plaatsen van de afvoerslang een paar dingen waar u op moet letten. Sluit de afvoerslang aan op de afvoer. Zorg dat er geen knikken of bochten in de slang zitten, anders kan de slang bij het afvoeren gaan lekken of zelfs scheuren. Zorg er ook voor dat de afvoer niet hoger dan 1 meter is, anders wordt het water niet weggepompt.

Toch water in condensreservoir

Wanneer er toch nog water in uw condensreservoir terecht komt ondanks dat uw afvoerslang aangesloten is op de afvoer, kan dit komen door de zelfreinigende condensor. De droogkast vangt tijdens het droogprogramma vocht op om de condensor te reinigen. Het reservoir hoeft niet geleegd te worden, de droogkast doet dit aan het einde of aan het begin van het volgende programma.

Liever persoonlijk advies? Wij heten u van harte welkom in een van onze winkels of neem contact met ons op.