Droogkast droogt niet meer

Het is belangrijk dat een droogkast goed droogt. U wilt immers geen natte kleding uit de droogkast halen. Wanneer dit echter wel gebeurt, zijn er verschillende manieren om dit probleem op te lossen. Vaak is een simpele oplossing het schoonmaken van het filter of de condensor. Er zijn echter ook andere mogelijke oplossingen, lees hier welke mogelijke oplossingen er zijn.

Om uw wasgoed beter te drogen zijn er de volgende tips die u bij uw volgende droogbeurt kunt gebruiken:

Let op het maximale gewicht

Het kan zijn dat het wasgoed niet droog wordt in de droogkast omdat het maximale gewicht in de trommel is overschreden. Wanneer dit het geval is, wordt het wasgoed niet goed droog omdat de trommel te vol zit. Zorg er dus voor dat de droogkast niet te vol zit.

Maak gebruik van verschillende soorten instellingen voor het wasgoed

Elk model droogkast heeft andere instellingen. Zo hebben veel droogkasten een aparte instelling zoals extra droog of kast droog. Met behulp van deze instellingen is het mogelijk om de was goed droog te krijgen, al duurt het drogen van het wasgoed op deze standen vaak wel langer.

Maak het filter en de condensor goed schoon

Wanneer de filter of de condensor vol zitten en niet schoon zijn, is het mogelijk dat de droogkast minder goed haar werk kan doen. Dit zorgt voor nat wasgoed ondanks dat het droogprogramma wel gedraaid heeft. Het is daarom van belang dat het filter en de condensor goed schoongemaakt worden. Het filter kan geleegd worden en schoon gemaakt worden met een natte doek, terwijl de condensor onder de kraan kan afgespoeld worden.

Centrifugeer het wasgoed in de wasmachine voordat het de droogkast in gaat

Wanneer het wasgoed op hoge toeren centrifugeert in de wasmachine, komt het droger uit de wasmachine. Dit maakt het een stuk gemakkelijker voor de droogkast om het wasgoed goed droog te krijgen. Dit bespaart ook energie voor de droogkast, omdat het wasgoed minder lang in de droogkast hoeft.

Houd de vochtigheidssensor schoon

Iedere droogkast heeft een ingebouwde vochtigheidssensor. Deze sensor meet hoeveel vocht nog in de trommel zit. Wanneer deze sensor niet goed schoon is, kan hij er voor zorgen dat de droogkast te lang of te kort draait. Dit betekend dat het wasgoed nog steeds nat uit de droogkast kan komen.

Check of de afvoerslang goed schoon is

Het kan zijn dat het water niet goed afgevoerd wordt uit de trommel wanneer de afvoerslang verstopt is geraakt of een knik heeft. Hierdoor kan het zijn dat het wasgoed in de droogkast niet volledig droog wordt. Het is van belang om de afvoerslang in dit geval goed schoon te maken of als er scheurtjes in gekomen zijn zelfs te vervangen.

Op zoek naar een nieuw droogkastwas-droogcombinatie of droogzwierder? Bekijk ons ruime assortiment online, kom langs in een van onze winkels of neem contact op.