Droogkast kopen? Waar op letten

Energielabel

Aan het energielabel van de droogkasten is te zien hoeveel energie de droogkast verbruikt. Zo hebben de meeste warmtepomp droogkasten het energielabel A, terwijl de condensatiedroogkasten vaak energielabel B hebben. Dit houdt in dat warmtepomp droogkasten vaak minder energie verbruiken dan de condensatiedroogkasten.

Geluidsniveau

Wanneer de droogkast in de badkamer naast de slaapkamer staat is het natuurlijk fijn als de droogkast zo min mogelijk geluid produceert. Een stille wasdroger produceert tussen de 61 en 64 decibel. Een gemiddelde droogkast produceert tussen de 65 en 66 decibel en een luide droogkast produceert gemiddeld tussen de 67 en 69 decibel.

Maximaal gewicht

Het liefst droogt u uw wasgoed in een keer. Het is niet praktisch om uw kleding van dezelfde soort te verspreiden over 2 of meer verschillende droogbeurten. We geven daarom het volgende aan. Voor een huishouden met 1 of 2 personen is een droogkast met een vulgewicht van 7 kilogram het beste. Voor een huishouden van 3 of 4 personen geld een vulgewicht van 8 kilogram en voor 5 personen of meer geld een vulgewicht van 9 kilogram of meer.

Bouwkwaliteit

Bij de bouwkwaliteit wordt er onderscheid gemaakt tussen basis, midden en topklasse. Binnen de basisklasse vallen simpelere droogkasten die over minder specificaties beschikken. Binnen de middenklasse vallen droogkasten die beschikken over een zelfreinigende condensor en een RVS trommel die langer mee gaat. Binnen de topklasse vallen de droogkasten die beschikken over een sterkere motor zodat de machines langer meegaan.

Vochtuitstoot

Bij het draaien van een droogprogramma ontsnapt er ook warme lucht uit de droogkast. Dit noemen we vochtuitstoot en dit vind plaats bij elke droogkast. Om schimmel en beslagen ramen te voorkomen kiest u bij een kleine ruimte voor een droogkast met een lage vochtuitstoot: minder dan 5%. Een lage vochtuitstoot is tussen de 6 en 10% en een gemiddelde vochtuitstoot is meer dan 11% vocht.

Op zoek naar een nieuw droogkastwas-droogcombinatie of droogzwierder? Bekijk ons ruime assortiment online, kom langs in een van onze winkels of neem contact op.