Droogkast op wasmachine

Hoe kan ik de droogkast op de wasmachine plaatsen?

Als je geen was-droogcombinatie hebt, maar een losse droogkast en wasmachine, dan is het handig om de twee apparaten bovenop elkaar te plaatsen. Zo bespaar je ruimte. Nu zijn er verschillende manieren om de droogkast veilig op de wasmachine te plaatsen. U kunt gebruik maken van een stapelset of u kunt de machines in een meubel plaatsen. Deze laatste optie is visueel vaak het aantrekkelijkst omdat je hiermee kabels en slangen weg kunt werken en daardoor een strak geheel creëert. Vaak kunnen deze ook uitgebreid worden met extra opbergruimte. Plaats in beide gevallen altijd de droogkast op de wasmachine en niet andersom.

Droogkast op wasmachine plaatsen met stapelset

Eldi legt hieronder uit hoe u de droogkast op de wasmachine kunt plaatsen met behulp van een stapelset.

Door een gebruik te maken van een stapelset, ook wel stapelkit genoemd, blijven de twee apparaten stevig en veilig op elkaar staan. Daarnaast corrigeert de stapelset voor verschillende oppervlak groottes tussen de apparaten. Dus, verschillende de twee apparaten in diepte, dan is dat geen probleem wanneer je een stapelset gebruikt om te machines op elkaar te plaatsen. Zorg er echter wel voor dat het tussenstuk universeel is en de wasmachine niet kleiner is dan 55 centimeter.

Stap 1: Wasmachine waterpas zetten

Plaats de wasmachine op de correcte plaatst. Zorg dat er genoeg ruimte vrij is om de droogkast er nog op te plaatsen. De wasmachine vormt de basis van de stellage. Het is daarom belangrijk dat deze recht en stevig staat. Controleer vervolgens of de wasmachine zowel verticaal als horizontaal waterpas staat. Pas de verstelbare pootjes van de wasmachine aan totdat deze waterpas staat. Zo voorkomt u dat er veel lawaai en trillingen veroorzaakt wordt/worden bij het gebruik van de wasmachine en droogkast. Wanneer de wasmachine waterpas staat, draait u de stelmoeren van de pootjes stevig aan.

Stap 2: Voorbereiden van de stapelset

Zet vervolgens de stapelkit in elkaar. Volg hiervoor de instructies in de producthandleiding. Nadat de stapelset in elkaar zit legt u deze op de bovenkant. Let op dat de gladde kant van het tussenstuk de bovenkant is. Plak de meegeleverde antislipstukken op de ruwe onderkant de in elkaar gezette tussenstuk. Draai het tussenstuk weer met de gladde kant naar boven en plaats deze midden op de wasmachine.

Stap 3: Bevestigingsriem voorbereiden

Vind vervolgens de bevestigingsriem en rol deze uit. Steek deze door de gleuven van het tussen stuk en geleid deze onder de wasmachine door. Begin aan de rechterkant, van boven naar beneden en eindig links, van beneden naar boven. Verzeker dat hendel van de riemspanner naar buiten wijst en de band recht blijft. Dit is nodig om de riem later op spanning te zetten. Laat de riem voor nu even los hangen.

Stap 4: Controleer de pootjes van de droogkast

Voordat u de droogkast op de stapelset plaatst, moet u eerst controleren of de vier pootjes van de droogkast precies in de hoeken van het tussenstuk komen. Als dit zo is, dan hoeft u geen aanpassingen te maken aan de opstelling. Komen de pootjes niet volledige in de hoek van het tussenstuk, dan moeten de pootjes van de droogkost verwijderd worden. Plaats in dit geval extra antislipstukken in de hoeken van de stapelset.

Stap 5: Droogkast op de wasmachine plaatsen

Zorg dat u met twee bent. Het is onverantwoord en gevaarlijk om deze actie alleen te verrichten. Til de droogkast op en plaats deze midden op het tussenstuk.

Stap 6: Bevestigingsriem vastmaken

Staat de droger stabiel? Bevestig deze dan met de bevestigingsriem. Trek de riem over de droger van links naar rechts en haal hem door de middelste gleuf van de riemspanner. Span de riem door de spanhendel op en neer te bewegen totdat de riem volledige strak om beide apparaten zit. Plaatst de witte extra beveiligingskap op de riemspanner om te voorkomen dat deze mogelijk weer los laat.

Liever persoonlijk advies? Kom langs in een van onze winkels of neem contact met ons op.