Droogkast warmtepomp of condensatie

Zowel een warmtepomp droogkast als een condensatie droogkast drogen het wasgoed na het wassen. Tevens hebben beschikken ze over dezelfde manier van het afvoeren van het water. Echter zijn er een aantal grote verschillen tussen deze twee droogkasten. Lees hier meer over de overeenkomsten en verschillen tussen de droogkasten.

Vergelijken van de droogkasten

  Warmtepomp droogkast Condensatie droogkast
Energieverbruik Zuinig Minder zuinig
Slijtage wasgoed Minder snel Sneller
Duur van droogprogramma Lang Kort
Water afvoer Resrvoir of afvoerslang Resrvoir of afvoerslang

Energieverbruik

Bij het energieverbruik is de Warmtepomp droogkast aanzienlijk zuiniger dan de Condensatiedroogkast. Dit komt omdat de warme lucht die los komt bij het opwarmen van de koelvloeistof opnieuw gebruikt kan worden in een warmtepomp droogkast. Een Condensatiedroogkast kan dat niet aangezien deze werkt met een warmte element.

Slijtage wasgoed

Warmtepomp droogkasten drogen op een lagere temperatuur, wat goed is voor het wasgoed.
Vanwege de lagere temperaturen slijt het wasgoed minder snel dan bij een condensatiedroogkast. Bij een condensatiedroogkast heeft u de kans dat wasgoed sneller krimpt of slijt vanwege de hogere temperatuur.

Duur van het droogprogramma

Een van de belangrijke verschillen tussen een warmtepomp droogkast en een condensatiedroogkast is de duur van het programma. Zo duurt het programma van een warmtepomp droogkast gemiddeld een half uur langer dan bij een condensatiedroogkast omdat het wasgoed op een lagere temperatuur gedroogd wordt.

Water afvoer

Zowel de warmtepomp droogkast als de condensatiedroogkast vangen en voeren het water wat vrij komt bij het droogprogramma op dezelfde manier op en af. Het opvangen van het water gaat doormiddel van een condenswater reservoir. Het afvoeren kan doormiddel van het legen van het condenswater reservoir of het aansluiten van een afvoerbuis, waardoor het water automatisch afgevoerd wordt.