Hoe bespaart u energie met uw koelkast?

Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor uw portemonnee. Nu worden koelkasten steeds energie zuiniger, maar er zijn meerdere manieren om energie te besparen met uw koelkast. Lees hier onze 5 tips hoe u energie kan besparen met uw koelkast.Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor uw portemonnee. Nu worden koelkasten steeds energie zuiniger, maar er zijn meerdere manieren om energie te besparen met uw koelkast. Lees hier onze 5 tips hoe u energie kan besparen met uw koelkast.

Om meer energie te besparen met uw koelkast en er voor te zorgen dat deze langer mee gaat, hebben wij 5 tips voor u opgesteld, zodat u het beste uit uw koelkast kan halen.

  1. Geef de koelkast ruimte
  2. Ontdooi regelmatig het vriesvak
  3. Zet de koelkast vaker uit
  4. Plaats niet direct warme producten in uw koelkast
  5. Zorg dat de deur goed afsluit

Tip 1: Geef de koelkast ruimte

Wanneer uw koelkast de ruimte heeft, kan hij gemakkelijker de warmte die hij produceert kwijt. Een koelkast die nauwelijks ruimte heeft en tegen een muur aan staat heeft meer moeite om zijn warmte kwijt te raken. Hierdoor gaat hij meer energie gebruiken om de koelkast koud te houden. Om dit tegen te gaan kan u de koelkast vrij zetten, ruimte geven, maar maak ook geregeld de ventilatie openingen schoon. 

Tip 2: Ontdooi regelmatig het vriesvak

Wanneer een vriesruimte veel ijs bevat, is het voor een koelkast lastiger om die ruimte op temperatuur te houden. Hierdoor moet hij harder gaan werken om het vriesvak koud te houden en hierdoor zal er meer energie gebruikt worden. Wanneer u regelmatig het vriesvak ontdooid en de ijslaag weghaalt, is het gemakkelijker voor de koelkast om het vriesvak koel te houden.

Tip 3: Zet de koelkast vaker uit

Wanneer u op vakantie gaat of een langere tijd weg bent, kunt u de koelkast uit zetten om energie te besparen. Doe dit echter alleen als u niks meer in de koelkast hebt liggen. Wanneer u weg bent en de koelkast uit zet, zorg er dan voor dat de koelkast helemaal leeg is en zet de deur vervolgens op een kier om schimmel of een nare geur te voorkomen.

Tip 4: Plaats niet direct warme producten in uw koelkast

Wanneer u klaar bent met koken, zorg er dan voor dat eten eerst afgekoeld is voordat u het in de koelkast plaatst. Wanneer er warme producten in de koelkast geplaatst worden moet de koelkast harder werken om op temperatuur te blijven, er wordt dan meer energie verbruikt.

Tip 5: Zorg dat de deur goed afsluit

Wanneer u producten uit de koelkast pakt, is het belangrijk dat u de deur goed afsluit. Op die manier ontsnapt er zo min mogelijk koude lucht uit de koelkast en zal er zo min mogelijk energie nodig zijn om de koelkast weer op temperatuur te brengen.

Benieuwd naar ons assortiment koelkasten? Bekijk ons gehele aanbod koelkasten hier. Mocht u onze producten liever fysiek zien of heeft u vragen? Kom dan langs in één van onze winkels of stel uw vraag via onze contact pagina.