Energieverbruik van een droogkast

Bij het aanschaffen van een droogkast is het belangrijk om te kijken hoeveel energie de droogkast verbruikt. U wilt natuurlijk niet te veel energie verbruiken bij het draaien van uw droogprogramma. Lees hier hoeveel een droogkast verbruikt en hoeveel geld u kunt besparen.

Energiezuinige droogkast

Wanneer u energiezuinig wilt drogen, dan is een warmtepomp droogkast met het energielabel A de beste keuze. Met deze droogkast bespaart u op uw energieverbruik omdat hij droogt met een lagere temperatuur. In vergelijking met een condensatiedroogkast met energielabel B bespaart u bijna €90 euro per jaar op uw energieverbruik.

Bereken uw energiekosten

Wanneer u wilt weten hoeveel uw droogkast verbruikt, kunt u dat vinden op het energielabel van de droogkast. Op het label staat hoeveel Kilowattuur uw droogkast verbruikt. U betaalt gemiddeld 0,23 per Kilowattuur. Een gemiddeld huishouden maakt per jaar 160 keer gebruik van de droogkast. Wanneer u deze cijfers met elkaar vermenigvuldigt, heeft u uw jaarlijks verbruik per jaar.

Snelle droogkast

Als u snel wil drogen, dan is een condensatiedroogkast met het energielabel B of een luchtafvoer droogkast met het energielabel C de beste keuze. Condensatiedroogkasten en luchtafvoer droogkasten drogen met een hogere temperatuur waardoor het wasgoed sneller droog is. De meeste condensatiedroogkasten hebben energielabel B, waardoor ze meer energie verbruiken dan warmtepomp droogkasten en met een energielabel A. Luchtafvoer droogkasten gebruiken meer energie dan allebei de andere kasten en hebben daarom ook energielabel C.

Liever persoonlijk advies? Wij heten u van harte welkom in een van onze winkels of neem contact met ons op.