Kan je films kijken op PS4?

Wat u waarschijnlijk al zult weten, is dat u met een Playstation 4 al uw favoriete games kunt spelen. Daar staat het immers om bekend. Maar het is ook mogelijk om PS4 te gebruiken om uw lievelingsfilms te kijken. Dit kan op verschillende manieren en die worden in dit adviesartikel uitgelegd en toegelicht.

Alternatief 1: Blue-Ray of DVD

Er zijn een tweetal manieren om uw films te bekijken via een PS4. De eerste is het plaatsen van een Blu-ray of DVD in uw disc player van de PS4. Wanneer u zich in het hoofdmenu bevindt van de PS4, kunt u de mediaspeler openen om (waarschijnlijk) de disc van uw favoriete game eruit te halen, en deze te vervangen voor een film. Dit is gewoon mogelijk en wordt erg gemakkelijk gemaakt door Playstation. Let er wel op, UHD Blu-Ray discs support Playstation niet en hiervoor heeft u dus een aparte UHD Blu-ray disc speler nodig. 

Alternatief 2: Streamen

De tweede optie om uw favoriete films en zelfs series te kijken, is om het simpelweg te streamen. Dit kan via welbekende opties als Netflix, Disney + of Amazon Prime. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen, is gaan naar de Playstation Store en het opzoeken van de app die u wilt downloaden. Het werkt eigenlijk net als een App store op uw telefoon of tablet. Kies de app, download deze en dan kunt u inloggen op bijvoorbeeld uw Netflix account. Eenmaal ingelogd, kunt u simpelweg navigeren in de Netflix app en al uw nog niet afgekeken series bingen of opnieuw kijken. Wanneer u graag YouTube kijkt, is dit ook mogelijk. U kunt hiervoor ook de YouTube app downloaden in de Playstation Store en kijken maar! Overigens, zijn er nog meer opties die u kunt gebruiken. Zo kunt u ook Twitch downloaden of Videoland.  

Heeft dit artikel geholpen? Fijn! Mocht u nog vragen hebben hierover of iets anders? Dat kan altijd, en daar voor bent u van harte welkom bij één van onze televisie specialisten in de winkels. Ook kunt u Eldi altijd contacteren via de contact pagina van de website en dan komen wij zo snel mogelijk met een passend antwoord op uw vraagstuk.