Geluidsniveaus van een stofzuiger

Iedere stofzuiger maakt een duidelijk geluid. Ook een stille stofzuiger maakt een duidelijk hoorbaar geluid. Dit geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibellen. Wat betekenen deze decibellen wanneer u gebruik maakt van uw stofzuiger? Wij leggen u graag uit wat de geluidsniveaus inhouden. 

Decibel

Geluid meten we in decibel en hoe harder het geluid, hoe meer decibel dit is. Gemiddeld horen mensen tussen de 0 decibel en 100 decibel. 0 decibel is dus geen geluid en 100 is hard geluid. Wanneer het geluid boven de 100 decibel is, hebben we al kans op gehoorbeschadiging. Producten van stofzuigers met het geluid van een stofzuiger door het gemiddeld geluid te meten met het gebruik van een regulier opzetborstel. Afhankelijk van uw gebruik kan het geluid dus afwijken van het gemiddelde. 

Hoeveel geluid is dat dan? 

Om een duidelijker beeld te scheppen, gebruiken veel bedrijven verschillende situaties om geluid in uit te drukken. Vliegtuigmotoren maken bijvoorbeeld een geluid van 140 decibel, in de discotheek wordt gemiddeld muziek afgespeeld op 105 decibel, een normaal gesprek is gemiddeld 60 decibel en een druppelende kraan maakt een geluid van 20 decibel.  

Geluidsniveaus gecategoriseerd

Het geluid van de stofzuiger wordt gecategoriseerd in 4 geluidsniveaus: stil, normaal, luid en zeer luid. Bij het bepalen van de geluidniveaus is gekeken of de televisie nog goed hoorbaar is of een normaal gesprek te voeren op 2 meter afstand. 

Categorie

Aantal decibel 

Stil

T/m 60 dB

Normaal 

61 t/m 70 dB

Luid

71 t/m 75 dB

Zeer luid

vanaf 76 dB

Stille stofzuiger

Bent u regelmatig aan het stofzuigen op bijvoorbeeld een zondagochtend of wanneer u kinderen slapen. Dan is het overwegen van een stille stofzuiger aan te raden, omdat deze een maximaal geluid van 60 dB maakt. Stille stofzuigers zijn altijd voorzien van een zak en deze werkt direct als een geluiddemper. 

Op zoek naar een nieuwe stofzuiger? Bekijk ons assortiment sledestofzuigers, steelstofzuigers en stofzuiger accessoires. Heeft u vragen? Neem contact met ons op of kom langs in één van onze winkels