Wat is een geschikte vloer voor een wasmachine?

U hebt of bent op zoek naar een nieuwe wasmachine. Hierbij is het belangrijk dat uw machine zo weinig mogelijk voor geluidsoverlast zorgt. Om overlast te voorkomen, is het belangrijk dat u uw wasmachine op een geschikte plek plaatst met een juiste vloer. Hieronder leest u welke vloeren geschikt zijn en wat u kunt doen wanneer vloer de niet geschikt is.

Geschikte vloeren

Wanneer uw wasmachine op een stabiele, harde vloer staat zult u het minste last hebben van lawaai. Het is belangrijk dat de vloer niet glad is en daarnaast ook niet meeveert. Zo zijn een stenen en betonnen vloer het meest geschikt. Uw wasmachine staat ook stabiel op een matte regelvloer. Let tijdens het plaatsen van uw machine erop dat deze waterpas staat, hierdoor voorkomt u lawaai. Hoe sluit ik mijn wasmachine aan? (zie stuk hierboven)

Minder geschikte vloeren

Wanneer u uw wasmachine plaatst op laminaat, tapijt, een gladde tegelvloer of een houten vloer is de kans groot dat u meer geluid ervaart. Deze vloeren zijn namelijk minder geschikt om een wasmachine op te plaatsen. De kans is groot dat de wasmachine gaat schuiven, trillen en lawaai maakt.

Oplossing tegen een minder geschikte vloer

Staat uw wasmachine op een minder geschikte vloer en ervaart u overlast? Kijk of u thuis in de mogelijkheid bent om uw wasmachine naar een stabiele, harde ondergrond te verplaatsen. Wanneer deze mogelijkheid er niet is, kunt u uw machine plaatsen op een betontegel van 60 bij 60 centimeter, met een minimale dikte van 3 centimeter. Dit zorgt ervoor dat uw wasmachine stabiel staat en minder lawaai maakt in de toekomst.

Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk ons gehele aanbod wasmachines. Mocht u onze producten liever fysiek zien of heeft u vragen? Kom dan langs in één van onze winkels of stel uw vraag via onze contact pagina.