Het eco programma van uw vaatwasser

Het eco programma van uw vaatwasser is ontworpen om energie te besparen. Maar doet deze stand nu om daadwerkelijk energie te besparen? Tijdens het eco programma wordt er bespaart op het water- energieverbruik. Daarbij is het programma duur wel langer dan normaal.

Wat houdt het eco programma in?

Vaatwasser die zijn bedoeld voor de dagelijkse vaat bevatten tegenwoordig bijna allemaal een eco programma. Zoals al eerder werd vermeld verbruikt een vaatwasser tijdens het eco programma minder water en energie en wast hij op een lagere temperatuur. De kosten komen voornamelijk uit het opwarmen van het water. Dit betekent dus dat uw vaatwasser gemiddeld 30% op water- en energiekosten bespaard. Dit met hetzelfde was- en droogresultaat als bij een standaard programma. Het programma heeft alleen wel een langere was duur.

Een lager energieverbruik, maar een langere programmaduur

Gemiddeld genomen duurt een eco programma tussen de 3 en 3,5 uur. Dit komt omdat er met een lager tempratuur wordt gewassen en daarbij is de tempratuur ook lager. Om toch tot hetzelfde was- en droogresultaat te komen als bij een kort of intensief programma, heeft de vaatwasser simpel weg meer tijd nodig. Het dus langer dan normaal, maar daarentegen is het wel goedkoper en beter voor het milieu.

Op zoek naar een nieuwe energiezuinigere vaatwasser? Bekijk hier ons volledige assortiment vrijstaande vaatwassers en ingebouwde vaatwassers.

Persoonlijk advies in één van onze winkels

Heeft u na het lezen nog vragen met betrekking tot het eco programma van een vaatwasser? Of heeft u nog vragen over de juiste vaatwasser afgestemd naar uw wens. Bezoek dan één van onze winkels of neem contact op.