Het uitvallen van uw televisie oplossen

Merkt u dat uw televisie zo nu en dan ineens uitvalt? Of krijgt u regelmatig een melding dat de televisie moet herstarten? Dit komt waarschijnlijk doordat de software van de televisie een update nodig heeft. Wij leggen u graag uit hoe u de tv kan updaten en daarmee het probleem verhelpt.

Televisie updaten

Om uw televisie te kunnen updaten heeft u internetverbinding nodig. Zo kan u de software downloaden

Stap 1: instellingen openen

Stap 2: Updates zoeken

Stap 3: Software updaten

Stap 4: Update voltooien

Stap 1: instellingen openen

Klik op het instellingmenu van uw televisie. Dit is vaak een knop met een icoon met tandwieltjes in het hoofdmenu. Zoek in de instellingen naar de categorie voor software updates. Deze categorie staat in de meeste gevallen helemaal onder in te menu. De categorie heet vaak ‘software updaten’ of ‘software bijwerken’.

Stap 2: Updates zoeken

In de categorie software updates kan u kiezen om updates te zoeken. Klik op deze functie en uw televisie gaat zoeken naar beschikbare updates. Dit kan enkele minuten duren.

Stap 3: Software updaten

Zodra uw televisie een update heeft gevonden gaat hij deze veelal automatisch downloaden en instelleren. Soms kan het zijn dat u de update nog handmatig moet bevestigen. Houdt rekening dat het updaten van de software even kan duren. Bij sommige televisie heeft u de optie om automatisch update aan te zetten. Dit is vaak te kiezen door een vinkje aan te zetten.

Stap 4: Update voltooien

Na het instelleren van de update zal de televisie vaak automatisch opnieuw opstarten. U kan nu weer televisie kijken zonder dat de tv plotseling uitvalt.

Op zoek naar een nieuwe televisie? Neem contact met ons op of kom langs in één van onze winkels!