Hoe bepaalt u de hoogte van uw televisie?

U heeft een nieuwe televisie gekocht en wilt deze op gaan hangen? Hoe bepaalt u de juiste kijkhoogte voordat u gaten in uw muur boort? Wij leggen u graag uit hoe u een comfortabele kijkhoogte kan bepalen.

Geen vaste hoogte

Voordat wij u meer vertellen over het bepalen van de juiste hoogte voor uw televisie willen wij u melden dat er geen vaste regel voor is. Het bepalen van de juiste hoogte is van vele factoren afhankelijk. Houd rekening met de lengte en hoogte van uw bank, maar ook met uw kijkhouding. Zit of ligt u meestal op de bank? Aan de hand daarvan kan u de hoogte bepalen.

Ooghoogte

Om de meest comfortabele hoogte te bepalen meet u de hoogte van het beeldscherm op. Het uitgangspunt voor de juiste hoogte is dat het bovenste derde deel van het scherm op ooghoogte hangt. Heeft u bijvoorbeeld een heeft u bijvoorbeeld een scherm van 75 cm hoog? Dan hangt u de bovenste 25 cm op ooghoogte van uw zithouding en de overige 50 cm eronder. Met deze positie weer u zeker dat u last van uw nek voorkomt wanneer u langer televisie kijkt.

Hoge televisies

Lukt om vanwege een specifieke reden niet om de televisie op die hoogte te hangen vanwege bijvoorbeeld meubels die in de weg staan of het buiten het bereik van kinderen of dieren wilt hangen. Kies dan voor een kantelbare muurbeugel. Zo kan u de televisie een beetje naar beneden buigen waardoor de beelden duidelijk zichtbaar blijven.

Liever persoonlijk advies? Kom langs in één van onze winkels of neem contact met ons op. Onze specialisten zijn u graag van dienst.