Hoe kies je een televisie voor de nieuwste game console?

Heeft u recent een Playstation 5 of een Xbox Sersies X gekocht en bent u opzoek naar een televisie die ideaal is voor de krachtige nieuwe consoles. Dan moet u rekening houden met een aantal specificaties. Zo kan er bijvoorbeeld vertraging tussen de game console en uw televisie plaats vinden op het moment dat deze niet goed op elkaar afgestemd zijn. Wij leggen u graag uit waar u op moet letten bij het maken van uw aankoop.

Tv kiezen voor de nieuwste consoles

Bij het kiezen van een televisie die perfect aansluit op uw game console zijn een aantal specificaties waar u rekening mee moet houden. Het gaat hier om de volgende:

  • Input lag
  • Verversingssnelheid
  • Resolutie
  • Kleurdiepte
  • Hdmi versie

Een lage input lag

Input lag geeft bij televisies aan hoeveel tijd het kost om een signaal te versturen vanaf de game console naar het televisie scherm. Het gaat hier om milliseconden, maar als u bezig bent met een snel spel, ligt de handelingssnelheid erg hoog en is het vervelend als de televisie later reageert dan de game console.

Wanneer u wilt gamen op uw televisie adviseren wij dan een televisie waarbij de input lag minder dan 10 milliseconden is. Op die manier haalt u het maximale uit zowel uw game console als uw televisie.

Verversingssnelheid

Met een gaming televisie moet er ook rekening gehouden worden met de verversingssnelheid. Dit houd in hoe vaak per seconde het beeld van de televisie ververst wordt. Voor gaming televisies adviseren wij minimaal 100 hertz verversingssnelheid, hierdoor zullen vrijwel alle games volledig vloeiend lopen.

Resolutie

De resolutie bepaald hoeveel details er tijdens het gamen weergegeven worden op het televisiescherm. De nieuwe gaming consoles zoals Playstation 5 en Xbox Series X ondersteunen al 8K  resolutie, terwijl oudere gaming consoles 4K resolutie ondersteunde. Aan u de keuze om te bepalen hoeveel details u tijdens het gamen wil weergeven.

Kleurdiepte

Kleurdiepte is in principe wat het omschrijft. Het laat zien hoeveel verschillende kleuren een televisie kan weergeven. Het verschil zit hem in de hoeveelheid verschillende kleuren. Zo kan een 8-bit televisie tot op 17 miljoen kleuren tonen, terwijl een 10-bit televisie meer dan 1 miljard kleuren weergeeft. Ook hier adviseren we minimaal 8-bit, maar het is aan u hoeveel kleur u wilt zien.

HDMI versie

Als laatste onderdeel houden we rekening met de HDMI versie. De playstation 5 en Xbox Sersies X maken namelijk gebruik van zowel HDMI 2.0 en HDMI 2.1 aansluitingen. Het verschil tussen deze 2 kabels is de verversingssnelheid. Zo heeft de HDMI 2.1 minder hapering in het beeld dan bij de HDMI 2.0

Lees hier meer informatie over HDMI 2.1

Hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste televisie? Bekijk ons volledige advies van televisies! Of neem contact met ons op of kom langs in een van onze winkels.