Hoe maak ik mijn wasmachine schoon?

Het schoonmaken en het schoon houden van uw wasmachine is erg belangrijk. Op deze manier voorkomt u storingen en zal uw machine ook langer meegaan. Daarnaast zorgt een schone wasmachine ook voor een frisse en schone was. We raden u daarom ook aan om uw wasmachine regelmatig te reinigen. Hieronder leest u hoe u uw wasmachine het beste kan schoonmaken.

Stank verwijderen van wasmachine

Uw wasgoed wordt niet meer schoon tijdens het wassen en uw wasmachine stinkt. De geur van de wasmachine trekt tijdens het wassen in uw wasgoed. Daarnaast spoelen bacteriën niet weg. Het is tijd om uw wasmachine te reinigen en dit kan gemakkelijk binnen een aantal stappen. Zo verdwijnt de nare geur en ruikt uw wasmachine weer fris. U kunt onder andere een hete was draaien, de rubberen ring schoonmaken of de machinefilter legen.

Ontstoppen van de afvoer

Het kan zijn dat het wasprogramma er erg lang over doet of dat de trommel na een wasbeurt nog vol zit met water. Dit kan komen doordat de afvoer of filter verstopt is of doordat de pomp defect is. Door een aantal handelingen kan u ervoor zorgen dat de afvoer weer goed doorloopt.

Kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag kan de levensduur van uw wasmachine verkorten. Daarnaast zorgt de aanslag er ook voor dat het langer duurt voor dat het water is opgewarmd. U verbruikt hierdoor meer energie en is het risico groot dat het verwarmingselement kapot gaat. U verwijdert gemakkelijk de kalkaanslag in uw wasmachine. 

Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk ons gehele aanbod wasmachines. Mocht u onze producten liever fysiek zien of heeft u vragen? Kom dan langs in één van onze winkels of stel uw vraag via onze contact pagina.