Hoe ontkoppel je een droogkast?

Stel dat u uw oude droogkast wilt vervangen door een nieuwe. Het is dan natuurlijk handig als de oude droogkast reeds ontkoppelt is, maar hoe ontkoppelt u nou eigenlijk een droogkast. Lees hier hoe u zelf snel en gemakkelijk uw droogkast ontkoppelt.

Er zijn een aantal stappen waar u rekening mee moet houden bij het ontkoppelen van uw droogkast voordat hij verplaatst kan worden.
De stappen zijn als volgt:

  • Stap 1: Haal de stekker uit het stopcontact
  • Stap 2: Controleer de droogtrommel
  • Stap 3: Haal de afvoerslang uit de afvoer
  • Stap 4: Maak het condensatiereservoir leeg

Stap 1: Haal de stekker uit het stopcontact
De eerste stap voor het ontkoppelen van de droogkast is het uitzetten van de droogkast. Haal vervolgens de stekker uit het stopcontact.

Stap 2: Controleer de droogtrommel
Zorg vervolgens dat de trommel van de droogkast echt leeg is. U wilt natuurlijk niet dat u uw wasgoed per ongeluk weg gooit.

Stap 3: Haal de afvoerslang uit de afvoer
Wanneer u een afvoerslang heeft, is het belangrijk dat u de slang uit de afvoer haalt. Het kan zijn dat er nog water in de slang zit. Laat het water er uit druppelen en zorg er voor dat u de slang vervolgens goed aan de machine vast maakt. Hierdoor is de droogkast uiteindelijk makkelijker te verplaatsen.

Stap 4: Maak het condensatiereservoir leeg
Als laatste stap is het verstandig om uw condensatiereservoir leeg te maken. Wanneer u dit niet doet, zal de droogkast gaan lekken tijdens het verplaatsen er van.

Op zoek naar een nieuw droogkastwas-droogcombinatie of droogzwierder? Bekijk ons ruime assortiment online, kom langs in een van onze winkels of neem contact op.