Hoe sluit ik mijn tv aan?

U heeft een nieuwe televisie gekocht en bent natuurlijk hartstikke blij! Veel mensen kijken wellicht een beetje op naar het installeren van een nieuwe televisie, terwijl dit zeker niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Lees verder op deze pagina als u graag wat hulp heeft bij het installeren van uw nieuwe televisie.

Het aansluiten van een tv is vrij eenvoudig en er komen maar een paar dingen kijken bij het aansluiten van uw nieuwe televisie. Hier volgt een stapsgewijze handleiding voor het aansluiten:

  1. Zorg ervoor dat u over de correct kabels beschikt: u zult ten allen tijde een HDMI kabel nodig hebben om uw televisie te verbinden met een mediaspeler: een decoder (om digitale televisie te kijken) of bijvoorbeeld een gameconsole zoals een PlayStation of Xbox. En u heeft natuurlijk een energiekabel nodig voor uw televisie en decoder, anders kan deze niet aan worden gezet.
  2. Verbind de kabels: sluit de kabels aan op de juiste poorten op uw televisie en externe apparaten. Druk nooit door met een kabelaansluiting, wanneer het niet lijkt te passen! Bijna altijd staat boven de aansluiting voor welk soort kabel de aansluiting is geschikt, houd u hier ook altijd aan.
  3. Zet de apparaten aan: zet uw tv en externe apparaten (bijv. decoder of PlayStation) en selecteer de juiste ingang op uw tv.
  4. Afstemmen: Volg de on-screen instructies om uw tv af te stemmen op de juiste zenders. Vaak kunt u bij ‘bron’ op uw afstandsbediening de bron bepalen van de invoer. Hiervoor kiest u dan de invoer waar u uw externe apparaten hebt aangesloten.

Bijvoorbeeld: u heeft een nieuwe televisie gekocht en wilt graag uw televisie aansluiten inclusief een gameconsole om uw favoriete games te spelen.

  1. U zorgt ervoor dat u over de juiste kabels beschikt. Wanneer u een nieuwe televisie koopt, komt deze vrijwel in elk geval met de bijbehorende kabels om de tv aan te sluiten. Hetzelfde geldt voor een gameconsole.
  2. Sluit uw de energie kabels aan op uw televisie en gameconsole.
  3. Verbind vervolgens de gameconsole met uw televisie d.m.v. een HDMI kabel.
  4. Kies op uw tv bij ‘bron’ de ingang van waar u uw gameconsole heeft aangesloten op uw televisie.

Heeft u een complexere situatie of wilt u graag persoonlijke hulp met het aansluiten van uw televisie? Twijfel dan niet om contact op te nemen via de website of kom langs in één van onze winkels.