Zo installeert u de muurbeugel van de LG GX en G1 OLED televisie

Heeft u recent een nieuwe LG GX of G1 OLED televisie aangeschaft en wilt u deze graag aan de muur hangen? Wij leggen u graag stap voor stap uit hoe u met behulp van de meegeleverde muurbeugel de tv gemakkelijk en veilig op kan hangen.

In 7 stappen de LG OLED muurbeugel installeren

Met behulp van deze 7 stappen hangt uw nieuwe tv razendsnel aan de muur.

  • Stap 1: de televisie uitpakken
  • Stap 2: plak de guide sheet op uw muur
  • Stap 3: de muurbeugel bevestigen
  • Stap 4: het hulpdoosje plaatsen
  • Stap 5: ontvangstkabels aansluiten
  • Stap 6: televisie in de beugel plaatsen
  • Stap 7: meer kabels aansluiten

Stap 1: de televisie uitpakken

De doos van de LG OLED televisie bestaan uit twee delen. Haal als eerst de bovenkant van de doos van de onderkant af. Leg de tv met het beeldscherm naar beneden op een vlak en zacht ondergrond en haal daarna de onderkant van de doos van de televisie af. Controleer of alle onderdelen aanwezig zijn in de doos.

Stap 2: pal de guide sheet op uw muur

In de verpakking is een speciale guide sheet meegeleverd. Pak het papier erbij en plak deze met plakband op de muur. Controleer goed dat u de lijnen gebruikt die bij de inchmaat van uw televisie horen. De grijze rechthoek in het midden van het papier is de plek van de muurbeugel. Deze knipt u uit.

Stap 3: de muurbeugel bevestigen

Teken met behulp van de sheet de punten waar de schroeven komen en boor gaten op deze punten. Bevestig de pluggen in de muur, plaats de muurbeugel en schroef deze vast. Klap het middelste deel van de beugel uit om zo meteen het hulpdoosje te plaatsen.

Stap 4: het hulpdoosje plaatsen

Pak het kartonnen vel uit de verpakking en vouw deze als een klein doosje. Deze plaatst u achter het uitgeklapte middelste deel. Zorg dat de pijltjes op de bovenkant naar buiten wijzen. Duw het uitgeklapt deel een klein stukje terug om het doosje vast te klemmen. Plak de gele plakkertjes op de rand van het uitgekapte deel en ontgrendel de veiligheidspinnen achter de plakkertjes

Stap 5: de ontvangstkabel aansluiten

Steek de ontvangstkabel in de televisie en begeleidt deze met behulp van de kabelhouders netjes weg. Plak twee nieuwe gele plakkertjes op de uitstekende bouten achter op de televisie. De 4 plakkertjes helpen met het bepalen waar de televisie in de beugel schuift.

Stap 6: televisie in de beugel plaatsen

Pak de televisie zorgvuldig met twee personen op en plaats, waar de gele plakkertjes elkaar kruisen, in de beugel. Druk voorzichtig aan de boven- en onderkant van de televisie totdat u een klik geluid hoort. Haal het hulpdoosje weg uit het midden van de beugel en plaats de veiligheidspinnen terug op hun plek. Nu zit de televisie echt vast. Verwijder de gele plakkertjes

Stap 7: meer kabels aansluiten

Duw de televisie zachtjes richting de muur door de tv aan de boven- en onderkant vast te pakken tot u een klik geluid hoort. Hang de televisie recht en werk de kabel weg met een kabelbegeleider. 
Wilt u op een later moment meer kabels aansluiten? Schuif de beugel uit, plaats de kabels en werk ze weg in de begeleider. Schuif de televisie weer terug naar achteren en u bent klaar om te genieten van uw nieuwe televisie.

Liever persoonlijk advies? Kom langs in één van onze winkels of neem contact met ons op. Onze specialisten zijn u graag van dienst.