Hoe kiest u het juiste tv formaat?

Het kiezen van het best passende tv-formaat is veel ingewikkelder dan het lijkt. Groter is namelijk niet altijd beter, bijvoorbeeld als je graag dicht bij de televisie zit. Als je wilt gamen, sport wilt kijken of helemaal wilt opgaan in een film, heb je misschien een iets groter scherm nodig dan standaard. Maar er zijn er nog meer. Op deze adviespagina leest u waar u op moet letten bij het kiezen van het ideale formaat. Als u verder advies of vragen heeft over het kiezen van het juiste formaat televisie, kunt u altijd contact opnemen met één van onze winkelexperts.

Factoren bij het kiezen van een juist tv formaat

Er zijn verschillende belangrijke factoren bij het kiezen van een televisie en dat geldt ook voor het kiezen van het juiste tv formaat. Zo kan bijvoorbeeld uw woonkamer relatief groot zijn, maar als u graag dichtbij de televisie zit, is een grote televisie niet perse fijner dan een wat kleiner model. Het is belangrijk om over zulke factoren na te denken alvorens u een televisie aanschaft, wat vaak toch een grote aankoop is.

Daarnaast is het wellicht belangrijk voor u om te letten op de volgende punten, zoals;

  • de plaatsing van uw nieuwe televisie;
  • de kijkafstand van uw bank tot de plaatsing van uw televisie;
  • wat u graag kijkt op uw nieuwe televisie;
  • uw budget.

Als u kijkt naar deze punten en deze toepast op uw eigen situatie, blijft er een wat kleinere selectie van televisies over die goed bij uw situatie passen waarmee de keuze voor de juiste tv en het juiste formaat wat eenvoudiger wordt.

Televisie formaten vergelijken bij Eldi

Mocht u het lastig vinden om een keuze te maken, dan kunt u naast het opnemen van contact met één van onze winkelexperts ook gebruik maken van de vergelijkingstool op de website van Eldi. Met behulp van deze tool kunt u eenvoudig televisies vergelijken om zo een overzichtelijke en duidelijke keuze te maken.

Eldi winkels bij u in de buurt

Komt u graag een keer kijken voor uw nieuwe televisie in één van onze winkels? U bent van harte welkom bij een Eldi winkel bij u in de buurt, waar onze adviseurs altijd voor u klaar staan om uw vragen te beantwoorden. Ook kunt u bij vragen of opmerkingen contact opnemen via het formulier op onze website. Wij zullen ons uiterste best doen om een snel, passend antwoord te geven op uw vragen.