Hoe plaats ik een koelkast in mijn schuur?

Beschikt u over een garage of schuur en bent u van plan om hier een (extra) koelkast in te plaatsen? Niet elke koelkast is er voor gemaakt om in een schuur te staan. Lees hieronder wanneer een koelkast wel of niet in een schuur geplaatst kan worden.

De omgeving van uw koelkast moet voldoen aan een minimale temperatuur. Wanneer de omgeving van uw koelkast te koud wordt, kost het meer moeite voor de koelkast om te koelen. Hierdoor gaat het meer energie verbruiken. Er zijn voor de verschillende koelkasten klimaatklassen gemaakt. Hieronder ziet u de verschillende klimaatklassen en welke minimum temperatuur nodig is voor die klasse.

Klimaatklassen Minimumtemperatuur (Celsius) Maximumtemperatuur (Celsius)
N 16 32
ST 16 38
T 16 43
SN 10 32

De temperatuur in de schuur moet dus niet alleen aan een minimumtemperatuur maar ook aan een maximumtemperatuur voldoen. Bij zowel te koude als te warme omgevingen heeft de koelkast moeite om te koelen. Om te bepalen of een koelkast wel of niet in de schuur geplaatst kan worden, is het handig om de temperatuur van de schuur te controleren.

Benieuwd naar ons assortiment koelkasten? Bekijk ons gehele aanbod koelkasten hier. Mocht u onze producten liever fysiek zien of heeft u vragen? Kom dan langs in één van onze winkels of stel uw vraag via onze contact pagina.