Uw koelkast maakt geluid, wat nu?

Het is normaal dat uw koelkast geluid produceert. De ventilator die er voor zorgt dat er geen ijs aanwezig is in de koelkast maakt vaak het meeste geluid, maar dit is gebruikelijk. Bekijk hier wat voor geluiden een koelkast maakt er wat er tegen gedaan kan worden.

5 Verschillende geluiden die een koelkast maakt

Er zijn 5 verschillende soorten geluiden die een koelkast kan produceren:

  1. Zoemend geluid
  2. Blazend geluid
  3. Borrelend geluid
  4. Krakend geluid
  5. Trillend geluid

Zoemend geluid

Het zoemende geluid van een koelkast wordt veroorzaakt door een compressor. Wanneer de compressor aan slaat, wanneer de temperatuur in de koelkast te hoog wordt. De compressor zorgt er dan voor dat het koelsysteem aangedreven wordt en dat veroorzaakt het zoemende geluid. U kunt het geluid tegen gaan door de koelkast verder van een warmtebron af te plaatsen.

Blazend geluid

Koelkasten die werken met Low Frost of No Frost, gebruiken een ventilator om luchtcirculatie te creëren in het vriesgedeelte. Dit veroorzaakt een blazend of zoemend geluid. Het is dus een normaal geluid en het gaat vanzelf weg.

Borrelend geluid

Het borrelende geluid wordt eigenlijk altijd veroorzaakt door de koelvloeistof die door de leidingen van de koelkast heen loopt. Dit geluid kan niet voorkomen worden en het is ook niet schadelijk voor de koelkast.

Krakend geluid

Het krakende geluid van een koelkast wordt vaak veroorzaakt door het verschil in temperatuur. Zo zet het metaal van de koelkast uit bij warmere temperatuur en krimpt het weer bij een koudere temperatuur. Ook dit is een geluid wat bij de koelkast hoort en niet voorkomen kan worden.

Trillend geluid

ok het trillend geluid van een koelkast is volledig normaal. Zo wordt het trillen van een koelkast veroorzaakt door de leidingen die zich aan de achterkant van de koelkast bevinden. Wanneer dit geluid zich versterkt, kan het komen doordat er iets tegen de leiding aan komt. Controleer dit bij twijfel altijd even.