Hoe ontdooit u uw koelkast?

Het is belangrijk dat een koelkast om de zo veel tijd ontdooid wordt. Wanneer er namelijk ijsvorming plaats vind in de koelkast, is het moeilijker voor de koelkast om koel te blijven. Hij zal hierdoor meer energie gaan gebruiken. Volg deze 6 stappen om uw koelkast simpel en gemakkelijk te ontdooien zodat hij weer ijsvrij wordt.

Ontdooi uw koelkast in 5 stappen

Volg de onderstaande stappen om gemakkelijk en simpel uw koelkast te ontdooien

Stap 1: Schakel uw koelkast uit

Zorg er voor dat u uw koelkast uit zet. Mocht u niet over een knop beschikken, zorg er dan voor dat u de stekker uit het stopcontact haalt

Stap 2: Zorg dat de koelkast geleegd wordt

Zorg er voor dat zowel de koelkast als het vriesvak helemaal leeg zijn. U kunt uw boodschappen tijdelijk in een koelbox plaatsen om ze koude te houden.

Stap 3: Ontdooi het vriesvak voorzichtig

Zorg bij het ontdooien van het vriesvak, dat u een handdoek in het vriesvak plaatst om het gesmolten ijs en water op te vangen. Anders zorgt dit er namelijk voor dat uw gehele koelkast vol met water komt te liggen.

Stap 4: Verwijder ijs tijdens het ontdooi proces

Het is belangrijk dat u tijdens het ontdooiproces de grotere stukken ijs weg haalt met bijvoorbeeld een houten lepel. Gebruik hiervoor nooit ijzer, omdat u dan gemakkelijk het koelelement kan beschadiggen. Dit zal niet alleen het ontdooiproces versnellen, maar er ook voor zorgen dat er minder water in de koelkast achter zal blijven.

Stap 5: Maak de koelkast droog en zet hem weer aan

Maak de koelkast volledig schoon en droog nadat al het ijs gesmolten is. Zet vervolgens de koelkast weer aan en plaat de boodschappen pas terug wanneer de koelkast weer op temperatuur gekomen is.