Hoe maakt u uw koelkast schoon?

Het is niet uw favoriete bezigheid, het schoonmaken van uw koelkast, maar het is wel nodig. Zowel de binnenkant als de buitenkant kunnen schoon gemaakt worden. Lees hier hoe u gemakkelijk met een sopje uw koelkast gemakkelijk en simpel schoon kan houden. Het is niet uw favoriete bezigheid, het schoonmaken van uw koelkast, maar het is wel nodig. Zowel de binnenkant als de buitenkant kunnen schoon gemaakt worden. Lees hier hoe u gemakkelijk met een sopje uw koelkast gemakkelijk en simpel schoon kan houden. 

Het schoonmaken van een koelkast is nodig om er voor te zorgen dat de koelkast langer mee gaat en dat uw koelkast ook fris ruikt van binnen. Volg deze 4 simpele stappen hoe u uw koelkast gemakkelijk schoon kan maken:

  1. Leeg uw koelkast
  2. Controleer de waterafvoer
  3. Maak zowel de binnen- als buitenkant schoon
  4. Ruim de koelkast weer in

Stap 1: Leeg uw koelkast

Haal de stekker uit het stopcontact en zorg er vervolgens voor dat uw gehele koelkast leeg is. Haal al uw boodschappen er uit en plaats deze tijdelijk in een koelbox zodat ze niet warm worden en weggegooid moeten worden. Haal daarnaast ook de losse lades en rekken uit de koelkast. Deze moeten namelijk ook schoon gemaakt worden.

Stap 2: Controleer de waterafvoer

Wanneer de koelkast helemaal leeg is, controleer dan of het waterafvoer niet verstopt zit. Ontstop deze wanneer hij verstopt zit en voorkom dat er etensresten in vast komen te zitten.

Stap 3: Maak zowel de binnen- als buitenkant schoon

Maak met een sopje de gehele binnenkant van de koelkast schoon. Dit is inclusief de rubbers op de deuren. Maak daarna ook alle losse onderdelen van de koelkast schoon. Maak vervolgens de buitenkant van de koelkast schoon.

Stap 4: Ruim uw koelkast weer in

Nadat u alles goed schoon en droog gemaakt heeft, kunt u uw producten uit de koelbox halen en terug plaatsen in uw koelkast. Stop vervolgens de stekker weer in het stopcontact zodat de koelkast weer op temperatuur komt.

Benieuwd naar ons assortiment koelkasten? Bekijk ons gehele aanbod koelkasten hier. Mocht u onze producten liever fysiek zien of heeft u vragen? Kom dan langs in één van onze winkels of stel uw vraag via onze contact pagina.