Lekkage aan uw droogkast

Het kan zo maar gebeuren dat u na het gebruiken van uw droogkast ineens ziet dat hij aan het lekken is. Het kan met meerdere dingen te maken hebben dat de droogkast lekt. Vaak ligt de oorzaak van het lekken bij het feit dat vochtige lucht niet goed afgevoerd kan worden, maar er zijn ook andere oorzaken voor een lekkende droogkast. Lees hier hoe u het lekken kan oplossen en voorkomen.

Hoe kan u het lekken van uw droogkast oplossen en voorkomen? Er zijn een paar verschillende manieren waarop dit gedaan kan worden.

Zet de droogkast waterpas

Wanneer een droogkast scheef staat, is het mogelijk dat het water dat vrij komt bij het drogen niet goed afgevoerd kan worden. Hierdoor kan er een lekkage ontstaan. Dit is gemakkelijk op te lossen door een waterpas op de droogkast te plaatsen en vervolgens de poten van de droogkast omhoog of omlaag te draaien tot de droogkast waterpas komt te staan.

Schoonmaken van het filter

De reden dat er een lekkage plaats vind, kan zijn doordat het pluizenfilter dat stof opvangt tijdens iedere droogbeurt verstopt zit. Hierdoor kan de onderkant van de droger gaan lekken. Dit kan makkelijk voorkomen te worden door het filter schoon te maken en de ruimte waar het filter zich bevind even schoon te maken met een stofzuiger.

Schoonmaken van de condensor

Een lekkage kan ontstaan als de condensor vol zit en verstopt is geraakt. Het water kan hierdoor niet goed afgevoerd worden en hierdoor kan er een lek ontstaan onderin de droger. Dit kan gemakkelijk voorkomen worden door de condensor goed uit te spoelen. Daarnaast moet ook het rooster van de condensor goed schoongemaakt worden met een stofzuiger.

Verstopte afvoerslang

Wanneer de droogkast water afvoert via een slang, is het mogelijk dat deze over tijd verstopt raakt. Hierdoor kan er een lek ontstaan en kan de slang ook uitscheuren. Het is van belang dat de slang dan goed uitgespoeld wordt en dat er geen knikken in de slang zitten. Op die manier kan water goed afgevoerd worden en wordt een lekkage voorkomen.

Een vol condenswater reservoir

Als u in het bezit bent van een condens- of warmtepomp droogkast, dan wordt het vocht opgevangen in een condenswater reservoir. Wanneer deze vol is en niet op tijd geleegd wordt kan hij niet alleen overstromen, maar er kunnen ook scheurtjes in komen te zitten, wat uiteindelijk allebei resulteert in een lekkage. Zorg er voor dat u deze op tijd geleegd wordt om een lekkage te voorkomen.

Op zoek naar een nieuw droogkastwas-droogcombinatie of droogzwierder? Bekijk ons ruime assortiment online, kom langs in een van onze winkels of neem contact op.