Aircooler vs. Mobiele airco

Bent u op zoek naar verkoeling voor tijdens de warme zomerdagen, maar twijfelt u tussen een aircooler of een mobiele airco? Wij helpen u graag op weg en leggen de verschillen, voor- en nadelen uit. 

In het kort

 

Mobiele airco 

Aircooler

Kan de temperatuur met 10 graden laten dalen? 

Ja

Nee

Geeft lichte verkoeling te max. 3 graden

Nee

Ja

Kan gewenste temperatuur instellen? 

Ja

Nee

Kan de lucht ontvochtigen? 

Ja

Nee

Is relatief stil? 

Nee

Ja

Mobiele airco

Bij een mobiele airconditioner kunt u zelf de gewenste kamertemperatuur instellen. De airco blijft draaien totdat deze de ingestelde temperatuur bereikt heeft.

Een mobiele airco is de beste keuze wanneer:

  • U de ruimte minimaal 10 graden wilt koelen
  • U een raam heeft om de afvoerslang naar buiten te leiden
  • U naast koelen ook wilt ontvochtigen en soms verwarmen.

Een mobiele airconditioner koelt de lucht met behulp van een koelmiddel en een warmtepomp. Het koelmiddel onttrekt warmte aan de lucht, waarna de koele lucht de kamer in geblazen wordt en de warme lucht via de afvoerslang naar buiten gaat. Een verplaatsbare airco is uitgerust met wielen, zodat u hem gemakkelijk naar een andere kamer kunt verplaatsen. Daarnaast fungeert een airconditioner ook als ontvochtiger. Koude lucht bevat minder waterdamp dan warme lucht, waardoor het overtollige condenswater opgevangen wordt in het waterreservoir.

Aircooler

Het is niet mogelijk een specifieke temperatuur in te stellen bij een aircooler of luchtkoeler. Echter is het aanpassen van de ventilatiestand vaak wel mogelijk. 

Een aircooler is de beste keuze wanneer:

  • U behoefte heeft aan lichte verkoeling en iets beter is dan een ventilator
  • U de kamer wilt bevochtigen

Een aircooler is een ventilator die een andere werking heeft en meer verkoeling kan geven. Het werkt met koud water, waardoor de temperatuur in de ruimte licht daalt tot maximaal 3 graden Celsius. Daarnaast wordt de gevoelstemperatuur lager. Door het gebruik van koud water ontstaat er waterdamp die de lucht wordt ingeblazen. Het is daarom aan te raden om een raam open te zetten wanneer u de aircooler gebruikt om de luchtvochtigheid te verminderen. 

Heeft u nog vragen, opmerkingen of wilt u persoonlijk hulp bij het maken van de beste keuze? Neem contact met ons op of kom langs in een van onze winkels.