Nieuwe koelkast kopen

Waar moet ik rekening mee houden tijdens mijn aankoop van een nieuwe wasmachine?

Het aanschaffen van een nieuwe wasmachine hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het is belangrijk dat u tijdens uw aankoop weet waar u op moet letten. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat u rekening houdt met de grote van uw huishouden en budget.

Tips aankoop nieuwe wasmachine

Tijdens de aankoop van uw nieuwe wasmachine is het belangrijk dat u rekening houdt met onder meer het vulgewicht, het geluidsniveau en de energieklasse. Wanneer u wilt dat de wasmachine lang meegaat en lang fris blijft, let dan op de was en bouwkwaliteit van de wasmachine. Deze factoren zijn belangrijk bij de levensduur van uw wasmachine en hoe schoon de was de wastrommel verlaat.

Verschillende typen en merken wasmachines

Elke wasmachine is anders en zeker ook elk merk wasmachine. Er komen dan ook verschillende merken en typen en merken naar voren tijdens het aanschaffen van een nieuwe wasmachine. De verschillende technieken en methoden resulteren dat het wassen hygiënischer, sneller en (energie) zuiniger wordt. Eldi helpt u graag verder in dit artikel leest u alles over de beste wasmachines.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine is erg belangrijk. Dit is dan ook een van de eerste punten waar u op moet letten. Het vulgewicht wat de wasmachine moet hebben, is afhankelijk van de grote van uw huishouden. Wanneer de wasmachine voldoet aan het vulgewicht zult u energie en tijd besparen.

Toerental

De hoogte van het toerental van uw nieuwe wasmachine heeft invloed op de gewassen inhoud. Hoe hoger het toerental, hoe droger het waasgoed uit de trommel komt. Een hoge toerental resulteert in een wasmachine die ook sneller centrifugeert. Dit heeft als resultaat dat het wasgoed minder lang in de droger hoeft of natuurlijk droogt op een droogrek.

Energieverbruik

Op het energielabel ziet u hoeveel energie een wasmachine verbruikt. Alle wasmachines hebben sinds maart 2021 een nieuw label met strengere eisen. De klasse van energie loopt van A tot en met G. De energieklasse A is het zuinigste.

Geluidsniveau

Het is belangrijk om rekening te houden met het geluidsniveau van uw nieuwe wasmachine. Dit is voornamelijk belangrijk wanneer de wasmachine dichtbij uw woon- of slaapkamer staat. Het niveau van het geluid van een wasmachine is uitgedrukt in het aantal decibel tijden het centrifugeren. Een wasmachine met een geluidsniveau van 71 decibel of minder tijdens het centrifugeren is een extra stille wasmachine. Goed om te weten: elke 3 decibel is een verdubbeling van het geluid van uw wasmachine.

Waskwaliteit

Het is natuurlijk belangrijk dat uw was schoon en fris uit de trommel komt. Dit is ook na een aantal jaar nog steeds erg belangrijk. De waskwaliteit speelt hierbij een grote rol. U voorkomt vetluis en stank wanneer u kiest voor een wasmachine met een midden- of topklasse waskwaliteit. Op deze manier blijft uw trommel en uw wasgoed fris.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit is een belangrijk punt voor de levensduur van uw wasmachine. Wanneer u een duurzame en stevige wasmachine wilt, is het belangrijk dat u op de bouwkwaliteit let. Hierbij heeft u de keuze uit bouwkwaliteit basisklasse, middenklasse en topklasse. Als u een degelijk wasmachine wilt, kies dan voor een wasmachine met minimaal bouwkwaliteit middenklasse. Doordat er standaard een koolborstel loze motor aanwezig is, slijt uw wasmachine minder snel.

Slimme wasmachines

In ons assortiment vindt u verschillende slimme wasmachines. Deze machines wassen nog schoner, efficiënter en sneller. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wasmachines van AEG. Deze wasmachines beschikken over innovatieve technologieën, werken efficiënt en onderhouden de look van uw kleding.

Alles over onze wasmachine merken

Bij het aanschaffen van een wasmachine komen er verschillende merken en typen naar voren. Elke wasmachine beschikt over andere methoden en technieken. Deze technieken maken het wassen hygiënischer, sneller en (energie) zuiniger. Wij helpen u bij het maken van een juiste keuze, lees snel verder en laat u inspireren door de beste wasmachines.

AEG wasmachine

Het AEG-wasmachine assortiment houdt uw kleding zo goed als nieuw! Wasmachines die beschikken over innovatieve technologieën, werken efficiënt en onderhouden de look van uw kleding. Op zoek naar een wasmachine voor het gehele gezin of wast u kleinere hoeveelheden? Wij hebben de AEG wasmachine die aansluit bij uw behoeftes.

Zanussi wasmachine

Op zoek naar een betrouwbare en energiezuinige wasmachine? Wasmachines van Zanussi zijn betrouwbaar en eenvoudig in gebruik. Zanussi wasmachines beschikken over vele hedendaagse, handige technologieën en daarnaast ook over grote trommels. Bekijk hier alle Zanussi wasmachines bij Eldi. 

Friac wasmachine

Friac wasmachines zijn kwalitatief goedkope wasmachines die aansluiten bij uw wensen. Energiezuinige toestellen die resulteren in een positieve energiefactuur. Bij Eldi helpen wij u graag met het kiezen van de geschikte wasmachine voor u.