Opmeten nismaten bij inbouwdiepvriezer

Bent u op zoek naar een nieuwe inbouwdiepvriezer of wilt u uw huidige diepvriezer inbouwen? Dan is het nauwkeurig opmeten van de nismaten erg belangrijk.Nismaten zijn de afmetingen die nodig zijn om uw diepvriezer in te kunnen bouwen. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe u de nismaten van uw diepvriezer opmeet.

Nismaten makkelijk opmeten in 5 stappen

Het opmeten van uw nis gaat het eenvoudigst wanneer deze nog niet aan de muur gevestigd is. Is dit wel het geval? Pak dan de handleiding van uw nis erbij om meer informatie over de nismaten op te doen.

  • Stap 1: meten van de nishoogte
  • Stap 2: meten van de nisdiepte
  • Stap 3: meten van de nisbreedte
  • Stap 4: controleren van het scharniersysteem
  • Stap 5: controleren van de inbouwtekeningen

Stap 1: meten van de nishoogte

Om de hoogte van de nis op te meten heeft u een rolmaat nodig. Deze dient u te spannen vanaf de bovenkant tot aan de onderkant binnen de nis. Meet de hoogte van de binnenkant van uw nis op waar uw diepvriezer in komt en dus niet de hoogte van de buitenkant van de nis. Zorg ervoor dat de rolmaat recht en strak blijft zodat u nauwkeurig kunt meten. Uw diepvriezer mag niet groter zijn in de hoogte dan de opgemeten afmetingen.

Stap 2: meten van de nisdiepte

De gemiddelde inbouw diepvriezer heeft een nisdiepte van 55 centimeter. Dit is echter niet bij elke diepvriezer het geval en het is dan ook erg aan te raden om de nisdiepte op te meten. Plaats de rolmaat achter in de nis en rol deze uit tot voorin de nis. Let er goed op dat de rolmaat strak ligt om zo nauwkeurig mogelijk te meten.

Stap 3: meten van de nisbreedte

Strek uw rolmaat tussen de linker- en rechterkant van uw nis. Let ook hier goed op dat uw rolmaat gespannen blijft. Uw diepvriezer mag niet breder zijn dan de opgemeten nisbreedte.

Stap 4: controleren van het scharniersysteem

Uw diepvriezer kan over 2 verschillende scharniersystemen beschikken. Het sleepdeursysteem of het deur-op-deursysteem dat direct vastzit op de deur van uw diepvriezer. Het sleepdeursysteem zit vast met een deurgeleider. U maakt het uw zelf het makkelijkst wanneer u gebruik maakt van het deursysteem dat op dit moment al in uw keuken zit.

Stap 5: controleren van de inbouwtekeningen

Nu u alle nismaten van uw nis weet kunt u kijken welke inbouw diepvriezers hierbij passen. Bij al onze diepvriezers kunt u de afmetingen zien zodat u zeker weet dat uw nieuwe inbouw diepvriezer in uw nis past.

Op zoek naar een nieuwe diepvriezer? Bekijk ons ruime assortiment inbouw diepvriezers en inbouw koel-vriescombinaties of kom in een van onze winkels voor persoonlijk advies.