Waarom kiezen voor een OLED tv?

U bent op zoek naar een nieuwe televisie en geïnteresseerd in OLED. Maar wat is OLED eigenlijk, wat zijn de voordelen hiervan (in tegenstelling tot QLED) en waarom heeft iedereen het over dit soort nieuwe televisies? In dit adviesartikel van Eldi komen de eigenschappen en voordelen van OLED televisies naar voren en komt u erachter of een OLED tv wellicht precies is waar u naar op zoek bent.

Dunner beeldscherm

OLED is een nieuwe en speciale techniek van televisies. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van diodes hele kleine lampjes) die uit zich zelf aan gaan en oplichten. Wat hierdoor voornamelijk verandert, is dat er geen achtergrond verlichting bij de televisie nodig is, wat ervoor zorgt dat het televisiescherm veel dunner is dan bijvoorbeeld bij een lcd-scherm.  

Kleur en contrast

Daarnaast is het bij OLED mogelijk om het contrast in beeld erg groot te maken, doordat de pixels zelf licht geven. Op deze manier bereikt een OLED televisie nog meer contrast en ziet u nog meer details op het beeldscherm, wat televisie kijken verfijnd en intenser maakt.  

Gamen en films kijken

Het resultaat van OLED is dus een geavanceerd scherm, met prachtige beelden en bizarre details. Kleur en contrast spat nog beter af van een OLED televisie en een bijkomend voordeel is dat OLED’s vaak erg energiezuinig zijn. Wat veel consumenten ook aanspreekt is het verdunde ontwerp en de brede kijkhoeken. OLED tv’s zijn uitermate geschikt om te gamen of films te bekijken. Ooit gehoord van de 3 mythes over OLED tv’s? Het is namelijk een mythe dat OLED tv’s niet geschikt zouden zijn om te gamen door de hoge input lag. Echter, tegenwoordig zijn er genoeg OLED tv met een erg lage input lag, waardoor gamen wel degelijk een optie is, en het er prachtig uit ziet.

 

Bent u benieuwd naar de overige eigenschappen van een OLED tv of naar de vergelijking van eigenschappen ten opzichte van een QLED tv of LED tv? Bekijk dan onderstaande adviespagina’s:

Verschil tussen OLED en QLED televisies

OLED tv versus LED tv: Wat zijn de verschillen en welke tv past bij jou?

 

U kunt voor tips of advies ook altijd langskomen in één van de winkels van Eldi bij één van onze televisie experts of stel uw vraag via de website op de contact pagina.