Onaangename geur uit uw droogkast

Wat moet u doen als uw droogkast niet lekker ruikt? u wilt natuurlijk uw kleding in een lekker ruikende droogkast laten drogen. Het kan zijn dat uw droogkast een schoonmaakbeurt nodig heeft. Kijk hier voor de verschillende stappen die u kunt ondernemen om uw droogkast weer lekker te laten ruiken.

Volg hier het stappenplan om uw droogkast weer lekker te laten ruiken:

  1. Maak een paar keer gebruik van uw droogkast
  2. Maak het pluizenfilter schoon
  3. Maak de condensor schoon

Tip 1: Maak een paar keer gebruik van uw droogkast

Wanneer de droogkast naar plastic ruikt, is het mogelijk dat de kunststof onderdelen te warm zijn geworden. Door de warmte is het mogelijk dat de kuststof onderdelen een plastic geur af geven. Deze geur verdwijnt echter vanzelf na een paar droogbeurten.

Tip 2: Maak het pluizenfilter schoon

Wanneer de droogkast een branderige geur afgeeft, kan dat komen doordat het pluizenfilter vol zit. Dit filter moet na iedere droogbeurt leeg gemaakt worden. Wanneer het filter vol zit gaat de machine meer energie verbruiken om de droogbeurt af te maken. Het filter is erg gemakkelijk schoon te maken met behulp van een vochtige doek of een stofzuiger. De doek helpt gemakkelijk bij het leegmaken van het filter en de stofzuiger helpt bij het schoonmaken van de ruimte waar het filter zich bevind.

Tip 3: Maak de condensor schoon

De condensor vangt na een aantal gebruiken vuil op. Dit kan zich opstapelen in de condensor. Het is van belang dat de condensor om de 2 a 3 maanden schoongemaakt wordt. De condensor zit bij een condensatiedroogkast los en is makkelijk er uit te halen. Deze is gemakkelijk schoon te maken door hem onder de kraan af te spelen en met een vochtige doek door de ruimte van de condensor te halen. De condensor zit bij een warmtepomp droogkast vast. De voorkant is schoon te maken met behulp van een stofzuiger.

Op zoek naar een nieuw droogkastwas-droogcombinatie of droogzwierder? Bekijk ons ruime assortiment online, kom langs in een van onze winkels of neem contact op.