4 voorwaarden waaraan jouw tv moet voldoen om films en series te streamen in hoge kwaliteit

Met de opkomst van streamingsdiensten zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime is het steeds belangrijker geworden om de beste manier te vinden om films en series te streamen op tv. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste films of de populairste series, een goede tv vormt de basis voor het streamen er van. In dit artikel vertellen wij je over de voorwaarden waaraan jouw tv moet voldoen om films en series optimaal te kunnen streamen.

Belangrijkste voorwaarden

Om optimaal films en series te kunnen streamen moet jouw tv aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Smart tv
  • 4K en HDR
  • Streamingsdienst abonnement
  • Snelle internetverbinding

De volledige controle over wat je ziet met een smart tv

Voor het streamen van films en series is een smart tv vereist. Een smart tv is een tv die je aan kan sluiten op je thuisnetwerk via wifi of een ethernetkabel. Een smart tv beschikt over diverse functies, zoals een hoofdmenu met een overzicht van populaire apps. Sommige smart tv’s bieden een uitgebreider aanbod aan apps en functies dan andere. Is jouw huidige tv geen smart tv of heeft deze een beperkt aanbod aan apps en functies? Sluit een externe mediaspeler met smart tv functies aan, zoals een Chromecast, aan je tv en je kunt o.a. films en series streamen via bijvoorbeeld Netflix.

Geniet van beeld van hoge kwaliteit met 4K en HDR

Tegenwoordig bieden de meeste streamingsdiensten films en series aan in 4K en HDR. Het is daarom belangrijk dat jouw tv de nieuwste technologie ondersteunt, zo dat jij jouw favoriete films en series kunt streamen in de hoogst mogelijke kwaliteit. Deze technologie zorgt voor heldere en realistische beelden, waarbij bijvoorbeeld de baardharen van acteurs duidelijk zichtbaar zijn bij een close up. Wij raden daarom een 4K tv aan die HDR compatible is voor het optimaal streamen van films en series.

Gratis streamen bestaat (bijna) niet

Helaas is het streamen van films en series bijna nooit gratis. Dit vereist vaak een betaald streamingsdienst abonnement en voor HD, en 4K en HDR, betaal je nog eens extra bovenop het standaardtarief. Als je echter geen geld wilt uitgeven, dan is Youtube een gratis alternatief. Deze streamingsdienst heeft echter niet zo’n uitgebreid aanbod films en series als bijvoorbeeld Netflix. Je vindt hier voornamelijk trailers van films en series of streams van influencers.

Het belang van een snelle internetverbinding

Voor het streamen van films en series in de hoogst mogelijke kwaliteit is het belangrijk dat je een snelle internetverbinding hebt. Hoe hoger de beeldkwaliteit, hoe meer er gevraagd wordt van jouw internetverbinding. Een trage verbinding kan resulteren in het traag laden of haperen van jouw films of series. Om dit te voorkomen, is een internetsnelheid van minimaal 25 mbs per seconde nodig. Als je wifi verbinding niet snel genoeg is, kun je de tv aansluiten op je thuisnetwerk met een ethernetkabel. Op deze manier kun je ononderbroken en zonder haperingen genieten van jouw favoriete films en series.

Wat heb ik nodig voor de optimale ervaring?

Voor de optimale ervaring tijdens het streamen van jouw favoriete films en series heb je een smart tv met 4K resolutie, HDR-10 bit, en een ingebouwde (of externe) Chromecast, en een snelle internetverbinding nodig. Dit zorgt ervoor dat jij jouw favoriete films en series kunt bekijken zoals de maker het bedoeld heeft: met een hoge kwaliteit en rijke kleuren.

 

Bestel snel een van onze televisies en stream zorgeloos jouw favoriete film of serie! Twijfel jij nog over welke tv het beste bij jou past en op welke tv jij jouw favoriete film of serie het beste kunt streamen? Neem dan contact met ons op of kom langs in een van onze Eldi winkels voor advies.